Peskov: Putin-Biden görüşmesinden çok şey beklemeyin

Haber Merkezi - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesinden sonra ikili ilişkileri olumlu yönde sıfırlayacak ve yeni bir dönem başlatacak bir sonuç beklemediklerini söyledi.

Sözcü Peskov'a düzenlediği günlük basın toplantısında, Moskova'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında 16 Haziran'da yapılacak görüşmeden beklentilerinin ne olduğu soruldu.

Peskov, "Sanırım, burada 'reset' yapılacağını konuşamayız. 'Reset' yapmaya çalıştığımız dönemlerde, ikili ilişkilerde çok iyi 'reset' deneyimi edinmedik. Daha sonra maalesef, ikili ilişkilerde negatif potansiyelin arttığı aşikar" yanıtını verdi.

Bundan dolayı ilk yüz yüze görüşmede derin ihtilaf konularında ortak anlayış oluşmasını beklemenin çok doğru olmayacağını kaydeden Peskov, ancak görüşmenin öneminin küçümsenmemesi gerektiğini, bu zirvenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Peskov, "Bu görüşmenin sonuçlarına ilişkin olarak çok fazla beklenti içine girilmemesini öneriyorum, ancak her şeye rağmen bunun çok önemli bir olay olduğunu aklımızda bulundurmalıyız" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Joe Biden'ın 16 Haziran’da Cenevre’de bir araya gelecekleri açıklanmıştı.