Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi 3. gününde

Rusya’nın hava saldırılarına bu sabah yeniden başladığı ve Rusya askerlerinin Kiev'in dış mahallelerine konuşlandığı belirtiliyor.

26-02-2022

22:26

Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ile telefonda görüştü

Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ile telefonda görüştü

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Ukrayna'daki son gelişmeler ele alındı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Akar tarafından Türkiye'nin insani yardım konusunda üzerine düşeni yapmaya devam edeceği ifade edildi.

Devamını gör

21:51

Almanya, Ukrayna’ya 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi gönderme kararı aldı

Almanya, Ukrayna’ya 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi gönderme kararı aldı

Haber Merkezi - Alman hükümetinin, Ukrayna silahlı kuvvetlerini desteklemek için Alman ordusunun stoklarından 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi gönderme kararı aldığı bildirildi.

Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, yaptığı yazılı açıklamada, Alman hükümetinin bugün Ukrayna silahlı kuvvetlerini desteklemek için ordu stoklarından 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi gönderme kararı aldığını belirterek "Silahlar en kısa sürede Ukrayna'ya teslim edilecek" ifadesini kullandı.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Başbakan Olaf Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının bir dönüm noktası olduğunu kaydederek, "Bu, savaş sonrası düzenimizi tehdit ediyor. Bu durumda (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin'in işgalci ordusuna karşı elimizden geldiği kadar Ukrayna'nın kendisini savunmasına destek olmak görevimizdir. Almanya Ukrayna'nın yanındandır" görüşünü paylaştı.

Hollanda Ukrayna'ya 200 uçaksavar Stringer füzesi yolluyor

Hollanda, Rusya'nın işgal operasyonuna direnen Ukrayna'ya 200 adet uçaksavar Stringer füzesi gönderileceğini açıkladı.

Hollandalı üst düzey yetkili Geoffrey van Leeuwen, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ukrayna'ya daha fazla savunma malzemesinin de yolda olduğunu belirtti.

Avrupa ülkeleri de askeri yardımda bulunacak

Fransa da Ukrayna'ya askeri ekipman gönderme kararı aldı. Fransa ordundan yapılan açıklamada, Ukrayna'ya gönderilecek silah ve askeri ekipmanla ilgili planlamaların sürdüğü belirtilerek "Tahmin edileceği gibi şu anda bölgeye ekipman sevkiyatı zor bir süreç" dendi.

Çekya hükümeti de bugün Ukrayna'ya 6,8 milyon dolar değerinde silah ve mühimmat gönderme kararını onayladı. Gönderilecek malzemeler arasında otomatik silahlar bulunduğu belirtilirken, Twitter'dan yapılan açıklamada "Yardımlarımız sürecek" ifadesi yer aldı.

Slovakya medyası, ülkenin Ukrayna'ya 2,6 milyon euro değerinde askeri ekipman ve 8,4 milyon euroluk yardım göndereceğini aktardı.

İngiltere Silahlı Kuvvetler Bakanı James Heappey, İngiltere ve 25 ülkenin Ukrayna'ya daha fazla insani ve askeri yardım konusunda anlaştığını kaydetti.

BBC Radio 4'e konuşan İngiliz bakan, Ukrayna'ya askeri yardım için birçok ülkeyle koordinasyon içinde olduklarını söyledi.

Devamını gör

21:00

Rusya birliklerine Ukrayna'da bütün istikametlerde ilerleme emri verdi

Rusya birliklerine Ukrayna'da bütün istikametlerde ilerleme emri verdi

Rusya Savunma Bakanlığı, "Kiev'in müzakerelerden vazgeçtiğini" ileri sürerek, bunun üzerine tüm birliklere bütün istikametlerde saldırıya geçme emri verildiğini açıkladı.

Rus Interfax Haber Ajansı'na göre, Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konaşenkov, dün müzakereleri beklerken askıya alınan ilerleme talimatının "Ukrayna'nın müzakereyi reddetmesiyle" yeniden verildiğini doğruladı.

Ukrayna'nın Rusya ile müzakereleri reddetmesi nedeniyle saldırıları yoğunlaştıracaklarını kaydeden Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, "Kiev'in müzakereyi reddetmesi üzerine tüm birliklere bütün istikametlerde saldırıya geçme emri verildi" ifadesini kullandı.

Bugün Sçastye, Muratovo, Starognatovka, Oktyabrskaya ve Pavlopol yerleşim yerlerinin kontrol altına alındığını aktaran Konaşenkov, "Ukrayna halkına sesleniyoruz. Kiev'deki suçlu yetkililerden, evlerindeki ve şehirlerin yerleşim alanlarındaki tüm ağır silahları derhal kaldırmalarını talep edin. Rus silahlı kuvvetlerinin Ukrayna şehirlerinin hiçbir yerleşim alanını vurmadığını bir kez daha vurgulamak isterim” diye konuştu.

Kiev müzakerelerden vazgeçildiğini yalanladı

Ukrayna hükümeti ise müzakerelerden vazgeçildiğinin doğru olmadığını belirterek, müzakerelere açık olduklarını ancak Moskova'nın ültimatomlarını kabul etmeyeceklerini belirtiyor.

Zelensky hükümeti, Kiev'de de sokak savaşının başladığını belirterek tüm vatandaşlardan sığınaklara girmeleri çağrısında bulunmuştu.

Devamını gör

20:25

BM: 116 bin Ukraynalı sivil uluslararası sınırları geçti

BM: 116 bin Ukraynalı sivil uluslararası sınırları geçti

Birleşmiş Milletler, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından ülke içinde 100 binden fazla sivilin yerinden edildiğini, 116 bin sivilin de uluslararası sınırları geçerek komşu ülkelere sığındığını bildirdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Shabia Mantoo, "Uluslararası sınırlara doğru ve bu sınırlar arasında büyük hareketlilikler rapor ediliyor. Durum çok akıcı ve saat başı değişiyor" ifadelerini kullandı.

Devamını gör

18:02

Kiev’de sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Kiev’de sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitşko, bu akşam yerel saatle 17:00 ile yarın sabah 08:00 arasında Kiev’de sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

Önceki sokağa çıkma yasakları 22:00 ile 07:00 arasında uygulanıyordu.

Kararı Twitter’dan duyuran Klitşko, “Sokaktaki her sivil düşmanın sabotaj ve keşif birliklerinin bir parçası olarak görülecektir” dedi.

Devamını gör

17:14

ABD’den Ukrayna'ya 350 milyon dolarlık savunma yardımı

ABD’den Ukrayna'ya 350 milyon dolarlık savunma yardımı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanlığını Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine 350 milyon dolarlık askeri yardım yapma konusunda yetkilendirdiğini açıkladı.

Blinken yaptığı yazılı açıklamada, "Ukrayna, egemen, demokratik ve barışsever bir millettir." ifadesini kullanarak, ABD'nin Ukrayna ile Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını kazanmasının ardından 30 yıldır yakın ortak olduğunu vurguladı.

Rusya'nın 2014'teki Kırım ilhakının ardından ABD'nin Ukrayna'ya savunma yardımlarını artırdığını belirten Blinken, "Bugün, Ukrayna Rusya'nın zalim ve gereksiz saldırılarına karşı cesaret ve onuruyla savaşırken ben de Başkan Biden'dan aldığım yetkiye dayanarak, Savunma Bakanlığını Ukrayna'ya 350 milyon dolarlık acil savunma yardımı yapılması için yetkilendirdim" ifadesini kullandı.

Blinken, bu yardımla ABD'nin son 1 yıl içinde Ukrayna'ya yaptığı yardımın 1 milyar doları aşacağına işaret ederek, "Bu paket, Ukrayna'nın şu anda karşılaştığı silahlı saldırı, hava saldırısı ve diğer tehditlerle mücadele etmesi için ölümcül savunma yardımını içerecektir" bilgisini paylaştı.

 

Devamını gör

17:07

Kremlin: Putin Rus ordusuna 'dur' emri verdi ancak Ukrayna müzakereyi reddetti

Kremlin: Putin Rus ordusuna 'dur' emri verdi ancak Ukrayna müzakereyi reddetti

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün müzakere beklentisiyle orduya ilerlemeyi durdurma talimatı verdiğini ancak Ukrayna tarafının müzakereyi reddetmesi nedeniyle Rus güçlerinin bugün ilerleyişini sürdürdüğünü belirtti.

Sputnik’in haberine göre, Peskov, "Ukrayna yönetimiyle yapılması beklenen müzakereler nedeniyle Rusya Başkomutanı ve Devlet Başkanı, dün ana Rus güçlerinin ilerleyişini durdurması yönünde emir verdi. Fakat Ukrayna tarafının müzakereyi reddetmesi nedeniyle bu sabah ana Rus güçlerinin ilerleyişi harekat planına uygun olarak yeniden başladı" dedi.

Putin'in “dur” emri sonrasında bazı noktalarda askeri faaliyetlerin devam ettiğini, “mobil milliyetçi ve Banderacı gruplarla” çatışmalar yaşandığını belirten Peskov, "Bu gruplar, 'cihat mobil' usulüyle saldırı araçları yükledikleri taşıtlar özellikle de kamyonlar kullanıyorlardı. Artık bunlara 'Bandera mobil' deniyor" diye konuştu.

Batı'nın yaptırımlarının son derece ciddi olduğunu ve Rusya'nın bunlara ciddi şekilde ve önceden hazırlandığını anlatan Peskov, "Şimdi ek analiz, ilgili kurumların koordineli çalışma yapması gerekiyor. Yaptırımların verdiği zararın en aza indirgenmesi, ekonominin tüm sektörlerinin ve tüm ekonomi sistemlerinin kesintisiz olarak işleyişini sürdürmesi için derhal önlemler alınıyor" diye konuştu.

Devamını gör

16:58

Hollanda, Ukrayna'ya 200 Stinger uçaksavar füzesi tedarik edecek

Hollanda, Ukrayna'ya 200 Stinger uçaksavar füzesi tedarik edecek

Hollanda hükümeti, Ukrayna'ya 200 Stinger uçaksavar füzesi gönderecek.

Hollanda Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarınca yapılan ortak yazılı açıklamada, Ukrayna'nın ek askeri malzeme desteği talebinde bulunduğu ve bunun karşılanacağı bildirildi.

Açıklamada, Ukrayna'ya en kısa sürede 200 Stinger uçaksavar füzesinin tedarik edileceği belirtildi.

Silah, radar ve miğfer gibi farklı askeri malzemelerin bir kısmının bugün sevk edildiği kaydedilen açıklamada, diğerlerinin de en kısa sürede nakledileceği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, Ukrayna'da güvenliğin tahmin edilemez durumda olduğu ve ülkenin batısındaki Lviv'de de güvenlik durumunun kötüleştiği gerekçesiyle daha önce Kiev'den Lviv'deki Hollanda destek merkezine taşınan büyükelçilik görevlilerinin Polonya'ya geçecekleri bildirildi.

Hollanda hükümeti, 18 Şubat'ta Ukrayna'ya radar ve miğfer gibi farklı askeri malzeme yardımında bulunacağını açıklamıştı.

Devamını gör

16:48

Zelenskiy: Rusya’nın beni rehin alma planı başarısız oldu

Zelenskiy: Rusya’nın beni rehin alma planı başarısız oldu

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın dün gece kendisini rehin alıp Rusya yanlısı bir lideri başa geçirme planının başarısız olduğunu açıkladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, bir video mesaj paylaşan Zelenskiy, güvenlik güçlerinin bu girişimi engellediğini söyledi.

Ukrayna güçlerinin tüm büyük şehirleri kontrol altında tuttuğunu belirten Zelenskiy, ülkesinin Avrupa Birliği üyesi olmayı hak ettiğini de ekledi.

Zelenskiy, Kiev'in merkezinde çekilen bir videoda ise, "İnternette ordumuzu silah bırakmaya çağırdığım ve ülkeden ayrıldığıma dair birçok sahte bilgi var" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Ben buradayım. Silahlarımızı bırakmayacağız. Devletimizi savunacağız" ifadesini kullandı.

“Koşullar kabul edilemez olduğu için müzakereler reddedildi”

Sputnik’in haberine göre, Ukrayna lideri Zelenskiy'in danışmanı, Kiev'in Rusya'yla müzakereleri koşullar kabul edilemez olduğu için reddettiğini söyledi.

Devamını gör

16:26

Erdoğan, Zelenskiy ile telefonda görüştü

Erdoğan, Zelenskiy ile telefonda görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve son gelişmeler ele alındı.

Erdoğan, görüşmede, Rusya'nın saldırısında hayatını kaybeden Ukrayna vatandaşları için başsağlığı diledi, yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha fazla can kaybının yaşanmaması ve Ukrayna'nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Devamını gör

14:44

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği: Rus konvoyu Türk SİHA’larla imha edildi

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği: Rus konvoyu Türk SİHA’larla imha edildi

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, Herson kentinde, Bayraktar TB2 SİHA’ları ile giren Rus konvoyunun imha edildiğini açıkladı.

 

Ukrayna'nın Tokyo Büyükelçisi Sergiy Korsunsky'nin "Türkiye'nin sağladığı iyi ekipmanlarımız var, insansız hava araçları. Çok da etkililer, halihazırda kullanıyoruz" açıklamasının ardından Rus askeri konvoyunun vurulduğu görüntülerde, Bayraktar TB2'lerin kullanıldığı ileri sürüldü.

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçiliği, resmi Twitter hesabından görüntü paylaşarak, vurulan araçların Rus ordusuna ait olduğunu belirtti.

Paylaşımda, “Ukrayna Hava Kuvvetleri, Bayraktar TB2 SİHA’ları kullanarak Herson şehrine giren Rus konvoyu etkisiz hale getirdi” denildi.

Sosyal medyadaki başka hesaplardan paylaşılan görüntülerde de Rus askeri konvoyunun tamamen etkisiz hale getirildiği müdahalenin Türk SİHA'sı Bayraktar TB2 tarafından gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Rusya'nın dün sabah saatlerinde, Ukrayna'nın doğusunda bulunan Herson bölgesinin ele geçirildiği duyurmuştu.

Devamını gör

13:54

Zelenskiy Rus halkına seslendi: Savaşa karşı çıkın

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Ukrayna halkına silahlanma çağrısı yaptı.

Kameraların karşısına geçip açıklamaya yapan Zelenskiy, Rusya halkına da seslenerek savaşa karşı çıkmalarını istedi.

Zelenskiy, "Ukrayna'da yaşayan herkese silah verebiliriz. Esir aldığımız binlerce Rus askeri Ukrayna'ya neden gönderildiklerini anlamıyor. Rusya vatandaşları savaşa karşı çıkın. Hava saldırılarına karşılık veriyoruz. İşgali ortadan kaldırmamız lazım. Ülkeyi savunabilecek olan herkes buraya gelsin. Buraya dışarıdan gelebilecek olanları da davet etmek istiyoruz. Ukrayna'da kahraman arması alacak olan isimler de var aramızda.Kiev'in kritik noktaları kontrolümüz altında" ifadelerini kullandı.

Rusya Ordusu Lviv'e dayandı

Ukrayna'nın en batısındaki şehirlerden Lviv'de de Rusya ordusu ile çatışmalar başladı. Lviv Belediye Başkanı "Ukrayna askeri ilk saldırıyı püskürttü" dedi.

Devamını gör

12:44

198 kişi hayatını kaybetti

Siviller metro istasyonlarına sığınıyor.
Ukrayna'ya yönelik saldırılarda şimdiye kadar 3'ü çocuk 198 kişinin öldüğü belirtildi.
 
Rusya'dan ise yerleşim yerlerinin hedef alınmadığı açıklaması geldi. 
 
Rusya ordusu şimdiye kadar Ukrayna ordusuna ait 821 noktanın vurulduğunu duyurdu.
 
Ukrayna ise Rusya güçlerine ait 14 savaş uçağı, 8 helikopter, 102 tank ve 536 zırhlı aracın vurulduğunu, 3 bin 500'den fazla Rus askerin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Devamını gör

11:20

Apartmana füze isabet etti

Foto: Ukrayna Acil Durum Servisi

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sivil yerleşim yerleri, düşen füzelerden zarar gördü. Bir apartman binasına isabet eden füze hasara yol açtı. Olayda ölü ve yaralı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Ukrayna'nın resmi haber ajansı Ukrinform'a göre, Lobanovsky caddesindeki binası bir Rus füzesi tarafından vuruldu.

Ajans, roketin binanın 17-18 katına çarptığını ve tahliyenin devam ettiğini söyledi.

Olaydan sonra güvenlik kameraları, füze saldırısının anlarını ve itfaiyecilerin bölgedeki çabalarını kaydetti.

Devamını gör

10:20

Çavuşoğlu: Karadan tahliye başladı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'dan Türkiye'ye vatandaşların tahliye sürecinin karadan başladığını söyledi.

Çavuşoğlu, "7 ülke vatandaşlarını tahliye etmemizi ya da tahliyeye katkı sağlamamızı istedi, talep geldi. Başta can Azerbaycan olmak üzere Gana, Katar, Moğolistan, Somali, Sri Lanka ve Türkmenistan. Tabii imkanlarımız çerçevesinde bu ülkelerin vatandaşlarının tahliyesine de sahada gerekli desteği vereceğimizi söylemek isterim" dedi.

Devamını gör

09:56

Melitopol kenti ele geçirildi

Ukrayna topraklarındaki Rusya askerleri. AFP

Rusya Savunma Bakanlığı, ordunun Ukrayna'nın güneydoğusundaki Melitopol kentini ele geçirdiğini açıkladı.

Interfax haber ajansı Rusya ordusunun Kiev'in kuzeyindeki bir hidroelektrik santralini ele geçirdiğini bildirdi.

Zelenskiy yine Kiev’den seslendi: Silahlarımızı bırakmayacağız

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, orduya silah bırakma emri verdiği iddiasını yalanladı.  Zelenskiy ''Devletimizi savunacağız'' dediği bir video yayınladı.

Videoyu Twitter'da ''Sahtelere inanmayın'' başlığıyla paylaşan Zelenskiy, ''Ben buradayım, silahlarımızı bırakmayacağız. Devletimizi koruyacağız” dedi.

Devamını gör

08:31

Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi 3. gününde

Foto: AFP

Kiev’e paraşütle asker indirildi, şehir merkezinde çatışmalar çıktı

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı saldırı 3. gününde sürüyor. Çatışmalar, Ukrayna'nın başkenti Kiev’de yoğunlaştı.

Rusya’nın hava saldırılarına bu sabah yeniden başladığı ve Rusya askerlerinin Kiev'in dış mahallelerine konuşlandığı belirtiliyor.

Rus askeri birlikleri Kiev'in sokaklarında gece boyunca Ukrayna güçleriyle çatıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in gecenin zor geçeceği ve Kiev'in kaybedilmemesi gerektiği uyarısı sonrasında, şehirde ağırlıklı olarak meskun mahallelerin olduğu bölgelerde sabaha kadar çatışma ve patlama sesleri duyuldu.

Mahalle aralarında Rus askerleri ile Ukrayna güçleri arasındaki çatışmalar esnasındaki silah sesleri ve patlama görüntüleri vatandaşlar tarafından çekilen videolarla sosyal medyada paylaşıldı.

Kiev'in batı girişindeki Zafer Caddesi'nden Rus birliklerinin şehre sokak çatışmalarıyla girmeye çalıştığı ifade edildi.

Ukrayna Kara Kuvvetleri basın servisi, yerel saat ile 04.08 itibarıyla Zafer Caddesi civarındaki askeri birliğe yapılan saldırının geri püskürtüldüğü ve durumun sakin olduğunu bildirdi.

Tren istasyonunun bulunduğu semtin yanı sıra şehrin doğusunda bulunan ve termik santralinin yer aldığı Troyeşçina semtinden de silah sesleri duyulduğu ifade edildi.

Sabahın erken saatlerine doğru Kiev'in merkezinde bulunan Bogdan Hmelnitski Caddesi'nden silah sesleri duyulduğu bildirildi.

Vasilkiv'e çok sayıda Rus askeri paraşütle indi

Kiev bölgesinde bulunan Vasilkiv yerleşim yerinde yoğun silahlı çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Vasilkiv Belediye Başkanı Natalya Balasinoviç 1+1 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, çok sayıda Rus askerinin bölgeye paraşütle indiğini söyledi. Şehirde çatışmalar olduğunu ve Rus askerlerinin roket saldırıları gerçekleştirdiğini aktaran Balasinoviç, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri arasında ölenler olduğunu kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı, hava indirme birliklerinin Gostomel hava üssündeki unsurlarla birleştiğini, Kiev'in batısıyla bağlantısının kesildiğini bildirmişti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı da Ukrayna hava savunma sistemlerinin, Kiev şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Vasilkiv bölgesinde Rus hava indirme birlikleri paraşütçü askerleri taşıyan İl-76 model uçağının vurulduğunu bildirmişti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri: Su-25 savaş uçağı vuruldu

Bu arada Ukrayna Hava Kuvvetleri, Donbas'ta bir Rus helikopteri ve bir Su-25 savaş uçağının vurulduğunu açıkladı.

Hava Kuvvetlerinin Facebook hesabından yaptığı açıklamada, gece yarısı civarlarında Donbas bölgesinde S-300 hava savunma füze sistemi ile 1 Rus helikopteri ve 1 Su-25 savaş uçağının vurulduğunu duyurdu.

Devamını gör