Zaharova: Kürtler söz sahibi olmalı

25-11-2016
Rûdaw
Maria Zaharova
Maria Zaharova
Etiketler Maria Zaharova Suriye Kürtler BM
A+ A-

Moskova (Rûdaw) - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, “Kürtler, karada savaşan bir güç olarak Suriye’deki müzakelere katılmalıdır” dedi.

 

Rûdaw’a konuşan Maria Zaharova, Suriye’deki siyasal süreçte Kürtler’in de söz sahibi olması gerektiğini söyledi.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Gennadiy Gatilov, geçtiğimiz günlerde “Kürtler Suriye’de statü sahibi olmalı” demişti.

 

Rûdaw muhabirinin Gennadiy Gatilov’un sözlerini hatırlatması üzerine Zaharova, şu yanıtı verdi:

 

“Açıkçası biz, Kürtlerin Suriye’deki müzakerelere katılmasından yanayız. Kürtler bölgede teröristlere karşı savaşan etkin bir güç. Bu yüzden siyasi sürecin bir parçası olmalılarını istiyoruz.

 

Ben bizzat bu konuyu BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ile konuştum. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bu konuyu görüştü.”

 

Suriye’deki müzakelerin “dışardan desteklenen gruplar tarafından engellendiğini” söyleyen Maria Zaharova, şöyle devam etti:

 

“Sekteye uğrayan müzakerelerin bir an önce başlaması lazım. ABD’de seçimler yapıldı, yeni başkan seçildi. Seçim sürecinde ABD, Suriye kartını çok iyi kullandı. Irak kartı da aynı şekilde kullanıldı. ABD artık Suriye’ye ilişkin daha gerçekçi politikalar üretmeli.”

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli