Pentagon'dan petrol adımı: 30 abrams tank gönderiliyor

25-10-2019
Rûdaw
Etiketler Pentagon Suriye Petrol Rojava Kürtler
A+ A-

Haber Merkezi - Amerikan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) Suriye'deki petrol kaynaklarını korumak için plan hazırlığında olduğunu açıkladı.

Beyaz Sarayda ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mike Milley ile yapılan brifinge katılan 10 senatörden biri olan Graham, brifingin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Graham, Suriye'deki petrol kaynaklarının korunması gerektiğini belirterek, “Genelkurmay Başkanı Milley, Suriye'nin belirli bölgelerindeki petrolün IŞİD veya İran'ın eline geçmesini önleyebileceğimiz bir plan hazırlıyo” dedi.

Graham,, planla alakalı detaylı bir bilgi paylaşmadı ancak ABD medyasında yer alan haberlere göre söz konusu petrol sahalarının korunması için 30 Abrams tankından oluşan zırhlı bir tugayın gönderileceği ileri sürüldü.

ABD Başkanı Donald Trump dün Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, “Dün, Türkiye ve Kürtlere ilişkin açıklamamda ele aldığım petrol sahaları, Kürtlerin yardımıyla ABD tarafından ele geçirilmeden önce IŞİD'in kontrolündeydi. Yeniden yapılanmış bir IŞİD'in, o sahalara sahip olmasına asla izin vermeyeceğiz. General Mazlum Abdi ile konuşmaktan gerçekten zevk aldım. Yaptıklarımızı takdir ediyor, ben de Kürtlerin yaptıklarını takdir ediyorum. Belki de Kürtlerin petrol bölgesine gitme zamanı gelmiştir!” dedi.

Söz konusu planın gerçekleşmesi durumunda bölgede Rusya ve Suriye rejimine karşı ABD'nin ateş gücünde önemli bir artış sağlanmış olacak. Planın uygulanması durumunda alternatifsiz kalmayacak olan Kürtler Rojava’da güçlü konumlarını koruyacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli