IDEA Genel Sekreteri: Dünyanın her yerinde demokrasi ile ilgili sorunlar var

25-09-2024
Rûdaw
Etiketler IDEA Demokrasi Diyar Kurde BM BM Genel Kurulu Kevin Casas Zamora
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Uluslararası Demokrasi ve Seçim Yardımı Enstitüsü (IDEA) Genel Sekreteri Kevin Casas Zamora, "Demokratik yönetimlerin tüm dünyada benzer sorunlar yaşadığını” söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 79'uncu toplantısı New York'ta yapılıyor.

Rûdaw Washington Temsilcisi Diyar Kurde, Genel Kurulu dolayısıyla birçok ülke temsilcisi ile görüştü.

Uluslararası Demokrasi ve Seçim Yardımı Enstitüsü (International IDEA) Genel Sekreteri Kevin Casas Zamora da Diyar Kurde'nin sorularını yanıtladı.

Kevin Casas Zamora, "Raporlarımızda, zengin ülkelerde de, fakir ülkelerde de, yerleşik demokrasilerde de, yeni demokrasiler de demokrasinin doğasından kaynaklı sorunların bulunduğunu görüyoruz. Demokrasinin doğasından kaynaklı sorunlar aynı zamanda evrensel sorunlardır. Bu nedenle bu sorunlar için küresel bir çözümün gerekli olduğuna inanıyorum” dedi.

IDEA dünyadaki demokratik kurum ve süreçlerin güçlendirilmesine odaklanırken, Zamora dünyada demokrasilerin yaşadığı sorunlardan birinin de "toplumların bölünmesi" olduğunu söyledi.

Zamora, "Örneğin, mevcut yoksulluk düzeyi her türlü ülkede görebileceğiniz çok kötü bir şeydir. Bu kafa karışıklığının büyük bir kısmı sosyal ağlardan, yanlış bilgilerin yayılmasından ve her yerde meydana gelen buna benzer şeylerden kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 79'uncu oturumu 24 Eylül'de New York'ta başladı ve 30 Eylül'e kadar devam edecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli