Bulgaristan Cumhurbaşkanı: Ukrayna'daki savaş diplomatik yollarla son bulur

New York (Rûdaw) – Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Georgiev Radev, Ukrayna savaşının son bulması için tüm diplomatik yolların denenmesi gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 79'uncu toplantısı New York'ta devam ediyor.

Genel Kurulu yerinde takip eden Rûdaw Washington Temsilcisi Diyar Kurda, birçok lider ve ülke temsilcisine mikrofon uzattı.

Diyar Kurda’ya konuşan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Georgiev Radev Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, “İki taraf da askeri anlamda üstünlük sağlayamıyor” diyerek savaşın son bulması için diplomatik çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Radev sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ukrayna savaşına çözümü sadece diplomasi bulabilir. Savaşın son bulması için diplomasinin güçlü tüm enstrümanlarını kullanmalıyız.  Ve ekonomik anlamda da desteğimizi dillendirmeliyiz. Tüm bu sorunların çözümüne ilişkin diplomatik açıdan hazırlanmalıyız.”

Rusya’nın 24 Şubat 2024’de Ukrayna topraklarına girmesi ile birlikte iki ülke arasında savaş başladı. Rusya’nın Donestk ve Lugansk’ı ilhak etmesi ile tırmanan savaş, Ukrayna’nın Ağustos ayında Kursk kentine ilerleyişi ile iyice alevlendi.

BM Genel Kuruluna Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de katıldı.