ALMANYA POLİSİ: Solingen saldırısının faili teslim oldu

Rûdaw (Almanya) - Alman polisi, Pazar sabahı yaptığı açıklamada, Solingen kentinde 23 Ağustos 2024 Cuma akşamı meydana gelen ve üç kişinin hayatını kaybettiği bıçaklı saldırının baş şüphelisinin yetkililere teslim olduğunu ve saldırıyı gerçekleştirdiğini itiraf ettiğini açıkladı.

Rûdaw muhabirinin bildirdiğine göre, Düsseldorf polisi, 26 yaşındaki Suriyeli bir adamın "soruşturma yetkililerine teslim olduğunu ve saldırının sorumluluğunu üstlendiğini" söyledi.

Saldırının faili Cumartesi akşamı polis devriyesine teslim oldu. Daha önce iki tutuklama olmuştu.

Düsseldorf polisi söz konusu şahsın Suriyeli olduğunu doğrularken Spiegel saldırganın 26 yaşındaki Issa al H. olduğunu yazdı. Deyrizor şehrinden olan Issa H.'nin 2022 Aralık ayının sonlarında Almanya'ya gelerek sığınma talep ettiği belirtildi.

Solingen'de 3 kişinin ölümüne, 8 kişinin de yaralanmasına yol açan saldırıyı IŞİD üstlendi.

Örgüt, Telegram'daki Amaq ajansı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Almanya'nın Solingen kentinde Hıristiyan topluluğuna dün düzenlenen saldırının faili, İslam Devleti'ne mensup bir askerdi."

Failin saldırıyı "Filistin'deki ve her yerdeki Müslümanların intikamını almak için" gerçekleştirdiğini ekledi.

Mayıs ayının sonunda, Mannheim şehrinde (batıda) İslam karşıtı bir toplantıyı hedef alan bıçaklı saldırı, bir polis memurunun ölümüne ve beş kişinin de yaralanmasına yol açtı.

19 Mart'ta Almanya'nın doğusundaki Thüringen'de saldırı planladığından şüphelenilen iki Afgan cihatçı tutuklandı.

Aralık 2023'ün sonunda, yılbaşı gecesi Köln Katedrali'ne (batı) "araba" saldırısı düzenlemeyi planlayan İslamcı olduklarından şüphelenilen üç kişi tutuklandı.

Ülkeyi tehdit eden bir başka unsur ise, son yıllarda kaydedilen birçok kanlı saldırıyla gündeme gelen aşırı sağın olması.