Kara kutu hasarlı

Haber Merkezi - Fransa Alpleri'ne dün çakılan ve 150 kişinin hayatını kaybettiği yolcu uçağına ait kara kutunun hasar gördüğü belirlendi.

 

Lufthansa şirketine bağlı Germanwings Havayolları'na ait Airbus A320 tipi yolcu uçağının bir karakutusuna ulaşıldı. Kara kutunun hasarlı olduğu ortaya çıkarken, ikinci kara kutu için aramalar sürüyor.

 

Fransa İçişleri Bakanlığı, incelenmek üzere Paris'e gönderilen kara kutudan yine de bilgi elde edilebileceğini tahmin ediyor.


İspanya’nın Barcelona kentinden kalkarak Almanya’nın Dusseldorf şehrine giden uçakta 144 yolcu ve 6 kişilik mürettebat bulunuyordu. 

 

Fransa polisi, oldukça dağlık bir bölgede düşen uçaktaki yolcuların cansız bedenlerine ulaşmanın günler sürebileceğini bildirdi.

 

Germanwings şirketi, uçağın bir gün önce Lufthansa havayolları teknisyenleri tarafından kontrol edildiğini duyurdu.

 

Kaptan pilotun 10 yıldan fazla deneyime sahip olduğunu vurgulayan şirketin sözcüsü, uçağın sekiz dakika boyunca irtifa kaybettikten sonra yere çakıldığını söyledi. 

 

Germanwings ve Lufthansa şirketleri, hayatını kaybedenlerin anısına sosyal medya hesaplarındaki fotoğraf ve logolarını siyah renklileriyle değiştirdi.

 

Düsseldorf Havalimanı’nın internet sayfasında Paris, Hamburg, Londra, Madrid, Berlin ve Stockholm’a gidecek  Germanwings uçak seferlerininiptal edildiği görüldü.

 

Alınan bilgiye göre, Köln, Berlin-Tegel, Leipzig/Halle ve Stuttgart havalimanlarında da Germenwings şirketiyle yapılacak çok sayıda uçuş iptal edildi.

 

Germanwings şirketinden ise uçak seferlerinin neden iptal edildiği konusunda bir açıklama yapılmadı.

 

Spiegel dergisinin haberine göre de, bazı pilotlar Airbus uçaklarıyla sefer yapmayı reddetti. (Ajanslar)