ABD'nin Ankara Büyükelçisi: Karar Washington'a ulaşınca F-16’lar için Kongre'ye başvuracağız

25-01-2024
Etiketler Jeffry Flake ABD'nin Ankara Büyükelçisi F-16 Kongre ABD İsveç NATO
A+ A-

Haber Merkezi - ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya üyeliğine desteğini resmiyete dökmeden, Washington'un F-16 savaş uçaklarının ve modernizasyon kitlerinin Ankara'ya satışı için adım atmayacağını  söyledi.

Reuters'a konuşan Flake, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya üyeliğini resmen onayladığını Washington'a bildirdiği anda Dışişleri Bakanlığı'nın F-16 satışı için Kongre'ye resmi bildirimde bulunacağını ifade etti.

İsveç'in NATO üyeliği önceki gün Meclis’ten geçti. Ancak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararı henüz imzalamadı ve katılım dosyaları Washington'a sunulmadı.  

Büyükelçi Flake de Washington'ın Kongre'ye resmi bildirim için bu adımları beklediğini söyledi. Büyükelçi, resmi karar Washington'a sunulur sunulmaz ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 20 milyar dolarlık satış için Kongre'ye resmi bildirimde bulunacağını kaydetti.

Erdoğan kararı imzalayacak

Flake, Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde karara imzayı atacağını düşündüğünü ifade etti. Erdoğan'ın imzasından sonra karar Resmi Gazete'de yayımlanacak ve katılım için gerekli dosyalar NATO'yu temsilen Washington'a verilebilecek.

Büyükelçi Flake, "TBMM'nin verdiği karara bakılınca Türkiye'nin beklemesi için bir sebep görmüyorum. Karar Washington'a sunulur sunulmaz resmi bildirim yapılacak" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli