SAS komandoları IŞİD avında!

Haber Merkezi- İngiliz özel kuvvetlerinin 1 aydır Irak topraklarında IŞİD mensuplarına gece baskınları düzenlediği ve 200 IŞİD’yi öldürdüğü iddia edildi.

 

İngiltere’de yayımlanan Mail on Sunday gazetesine konuşan İngiliz Savunma Bakanlığı kaynakları, ordunun özel harekat birimi olan SAS komandolarının 1 aydır Irak topraklarında IŞİD mensuplarına saldırı düzenlediğini belirtti.

 

Haberde, daha önce IŞİD’in elindeki ABD’li ve İngiliz rehinelerin infazlarından sorumlu tutulan “Cihatçı John” lakaplı İngiliz militanın yerinin belirlenmesi için bölgeye gönderildikleri açıklanan SAS komandolarının, Irak’taki IŞİD hedeflerine baskınlar gerçekleştirdikleri bilgisi verildi.

 

İngiliz Hava Kuvvetleri’ne ait insansız hava araçlarının (İHA) bölgedeki IŞİD hedeflerinin koordinatlarını komandolara ilettiği, bölgedeki gizli üslerde konuşlanan komandoların daha sonra Chinook tipi nakliye helikopterleriyle hedef bölgesine geçtiği belirtildi.

 

Hedefe yakın bir noktada bırakılan komandoların daha sonra ATV tipi araçlarla militanların bulunduğu noktaya geldiği, araçlara takılan ağır makineli silahlar ve keskin nişancı tüfekleriyle militanlara sürpriz saldırı düzenleyen komandoların daha sonra bölgeden ayrıldığı ileri sürüldü.

 

Askeri kaynaklar, komandoların bu tarz saldırılarda her gece ortalama 8 örgüt mensubunu öldürdüklerini, IŞİD’in son bir ayda bu şekilde 200’ü aşkın üyesini kaybettiğini vurguluyor.