Blinken'dan Rûdaw'a: Irak Başbakanı ile toplantımız çok iyi geçti

24-09-2024
Rûdaw
Etiketler Blinken ABD Irak Muhammed Es-Şiya Sudani Irak-Türkiye petrol boru Irak-Türkiye petrol boru hattı
A+ A-

New York (Rûdaw) - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Rûdaw'a yaptığı açıklamada, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile New York'ta yaptığı görüşmenin çok iyi geçtiğini söyledi.

Irak Başbakanı Muhammed Es-Şiya Sudani, ABD'nin New York kentinde, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 79. oturumuna katılmak üzere bulunduğu sırada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.  

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, toplantıdan sonra Rûdaw Washington Temsilcisi Diyar Kurde'ye yaptığı açıklamada, “Irak Başbakanı ile yaptığımız toplantı çok iyi geçti” dedi.  

Diğer taraftan, ABD Dışişleri Bakanlığı görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, Irak ekonomisi, bölgedeki gerilimleri önlemeye yönelik çabalar ve ABD-Irak stratejik ortaklığının önemi üzerinde durulduğu ifade edildi.    

Açıklamaya göre, Blinken ve Sudani, ekonomik kalkınma alanında daha fazla koordinasyon sağlanması konusundaki kararlılıklarını yinelerken, Irak-Türkiye petrol boru hattının yeniden açılması gerektiğine de dikkat çektiler.

Toplantıda, Irak'ta IŞİD’e karşı kurulan Uluslararası Koalisyon'un askeri misyonunun değiştirilmesi de masaya yatırıldı.

Blinken, ABD'nin Irak’ın istikrar, güvenlik ve egemenliğine olan desteğini sürdürmeye devam edeceğini belirtti.   

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli