Libya Ulusal Ordusu: Libya’da öldürülen IŞİD’in Kuzey Afrika lideri Irak Kürtlerinden

24-09-2020
Rûdaw
Etiketler Libya IŞİD Kürt lider Halife Hafter Kuzey Afrika
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Libya'da Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Libya’nın Sebha kentinde öldürülen IŞİD liderlerinden bir tanesinin Kürt olduğunu söyledi.

Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, yaptığı açıklamada, “15 Eylül’de düzenlediğimiz basın toplantısında Sebha’nın Ebdulkafi mahallesinde IŞİD’in 9 kişilik uyuyan bir hücresinin çökertildiğini açıklamıştık. IŞİD’li karı koca iki kişi de tutuklanmıştı” dedi.

Mismari, o dönem öldürülen IŞİD liderinin Libya’da ünlü Abdullah Libyayi olduğunu belirttklerini ancak yapılan detaylı araştırmalardan sonra öldürülen kişinin IŞİD’in Kuzey Afrika liderlerinden Ebu Abdullah Iraki olduğu ortaya çıktığını ifade etti.

Ebu Abdullah’ın 12 Eylül 2014’te sahte bir pasaportla Türkiye üzerinden Libya’ya geçtiğini belirten Mismari, Ebu Abdullah’ın IŞİD’in öldürülen lideri Ebubekir Bağdadi’nin talimatıyla IŞİD’in Libya lideri Abdulaziz Enbari’nin yardımcısı olarak atandığını kaydetti.

Abdulaziz Enbari’nin 2015 yılında öldürülmesinin ardından Ebu Abdullah’ın IŞİD’in Kuzey Afrika lideri olduğunu ifade eden Mismari, “Gerçek ismi Abdullah Rubi olan Ebu Abdullah, Irak Kürtlerinden” dedi.

Ülkenin doğusuna hakim olan Halife Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu Mısır, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenmiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli