CENTCOM: El Kaide'nin üst düzey lideri Suriye'de öldürüldü

Haber Merkezi – ABD , Cuma günü Suriye'de el-Kaide bağlantılı bir grubun üst düzey liderini düzenlediği bir hava saldırısında öldürdüğünü duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Hurras el-Din Şura Konseyi üyesi ve Suriye'deki birçok kanlı saldırıdan sorumlu  Abu-‘Abd al-Rahman al-Makki'nin hedefli bir saldırı sonucu öldürüldüğü belirtildi.

CENTCOM'un X platformunda (eski adıyla Twitter) paylaştığı mesajda, "Hurras el-Din, Suriye'de konuşlu, El Kaide ile bağlantılı bir güç olup, El Kaide'nin ABD ve Batı çıkarlarına yönelik küresel saldırılar düzenleme hedefleri bulunan bir güçtür" denildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Makki'nin İdlib'in güney kırsalında bir motosiklet üzerinde seyir halindeyken insansız hava aracıyla gerçekleştirilen saldırıda öldüğünü bildirdi.

Suriye'de yaklaşık 900 Amerikan askeri, 2014'ten bu yana IŞİD’e karşı savaşta Kürt savaşçıların öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri (DSG) liderliğinde yapılanmaya destek veren uluslararası koalisyonun bir parçası olarak görev yapıyor.

Savaş gözlemcilerine göre, Makki'nin Suudi Arabistan vatandaşı olduğu belirtildi.

CENTCOM Komutanı Michael Erik Kurilla, "CENTCOM, ABD, müttefikleri ve ortaklarını tehdit eden teröristlerin bölgede kalıcı yenilgisini sağlama konusunda kararlıdır" dedi.