Rusya'da bombalı saldırı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

5 saat önce
Etiketler Ali Yerlikaya Türkiye İçişleri Bakanı Evgenii Serebriakov Rusya İnterpol
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Moskova'da bombalı araçla ‘terör saldırısı’ düzenleyen Evgenii Serebriakov'un Bodrum'da yakalandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugün saat 10.30'da Rusya Interpol Birimi yetkililerince tarafından İnterpol/Europol Daire Başkanlığının telefonla arandığını, Rusya uyruklu Evgenii Serebriakov'un Moskova'da bombalı araçla saldırı düzenlediği, saldırı sonucunda 2 kişinin yaralandığını ve Serebriakov'un Moskova-Bodrum uçağıyla Türkiye'ye geldiği bilgisinin iletildiğini kaydetti.

Yerlikaya, yapılan incelemeler sonucu Serebriakov'un saat 09.40'ta Bodrum Havalimanından giriş yaptığı, Interpol Uluslararası Aranan Şahıslar Veri Tabanı (e-ASF) kayıtlarında bulunmadığı için tanınmadığı, Aktif UYAP kaydının bulunmadığının tespit edildiğini aktardı.

Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Konuyla ilgili olarak İstihbarat Başkanlığı ve İnterpol/Europol Daire Başkanlığınca, MİT Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ile gerekli koordinasyon sağlanmış olup, Rusya INTERPOL Biriminden alınan yazıda belirtilen kimlik bilgileri ve fotoğraflarla eşleşen şahıs bugün Bodrum'da Muğla İl Emniyet Müdürlüğü birimlerimizce yakalanmıştır. Operasyonu yürüten kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlerle ve küresel çapta terörizmle mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli