Boris Johnson Ukrayna birliklerinin eğitimine katıldı

Haber Merkezi –  İngiltere’nin istifa eden başbakanı Boris Johnson, Ukrayna askerlerinin eğitimine katıldı, silah kullandı, 3l bombası attı.

İngiltere eski Başbakanı Boris Johnson Kuzey Yorkshire'da İngiliz ordusu tarafından eğitilen Ukrayna birliklerini ziyaret etti. Burada düzenlenen tatbikata katılan Johnson’ının askeri kıyafetler giydiği, silah kullandığı ve el bombası attığı görüldü.

O anları kendi Twitter hesabından paylaşan eski başbakan şu ifadelere yer verdi:

“Bu hafta Kuzey Yorkshire'da İngiliz Silahlı Kuvvetleri tarafından eğitilen Ukrayna birliklerini ziyaret ettim. Birleşik Krallık, Ukrayna'nın Rus saldırganlığını püskürtmeye devam etmesine yardımcı olmak için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlıdır.”

Johnson yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki 4 ay içerisinde yaklaşık 10 bin kişiyi eğitmek istiyoruz. Ukraynalıları silahlarla desteklemek için yaptığımız yatırımı böylece daha da ilerletiyoruz. ABD’liler, Almanlar ve diğer müttefiklerle sağladığımız 6 bin 900 tanksavar silah, yaklaşık 120 zırhlı araç, çok namlulu roket atar sistemleri ve çok daha fazlası ile umarız bu savaşın gidişatı için gerçekten bir fark ortaya koyabilir ve Putin’in Ukrayna’ya yönelik saldırısını püskürtebiliriz”  ifadelerini kullandı.