Ayasofya'nın ibadete açılması Atina ve Selanik'te protesto edildi

Haber Merkezi - Ayasofya’nın ibadete açılması ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde ilk Cuma namazının kılınmasının ardından Yunanistan’ın başkenti Atina ve ikinci büyük şehri Selanik’te protesto gösterileri düzenlendi.

Ayasofya’da 86 yıl sonra ibadete açılması ve bugün ilk namazın kılınmasının ardından Yunanistan’ın başkenti Atina ve Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu Selanik’te protesto gösterileri düzenlendi.

Euro News’ün haberine göre, ülkede bayraklar yarıya indirildi ve kiliselerde çanlar çalındı. Sokaklara dökülen yüzlerce kişi “Yeni Osmanlıcılığa hayır”, “Türkler İstanbul’u ikinci kez aldı” yazılı pankartlar açıp sloganlar attı.

Doğu Akdeniz’de barışı tehdit eden Türkiye gibi bir sorun kaynağı ile” mücadele ettiklerini söyleyen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis şunları söyledi:

“Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi gibi eylemlerle 21. yüzyıl kültürü incindi. Bugün İstanbul’da yaşananlar bir güç gösterisi değil, bir dünya mirası anıtının ihtişamını gölgede bırakamayan ancak evrensel değerlere leke bırakan bir zayıflık belirtisidir. Bu nedenle evrensel olarak kınanmalıdır. Biz Rum Ortodoks Hristiyanlar için Ayasofya, bugün özellikle her zamankinden daha fazla kalbimizde yer alıyor. Hüznümüzü güç, sükunet ve birliğe dönüştürüyor.”