YENİLENDİ- Toprak, köyleri yuttu: En az 300 ölü!

Haber Merkezi – Güney Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine'de, meydana gelen toprak kaymasında 300'den fazla kişinin öldüğünün tahmin edildiği bildirildi.

Papua Yeni Gine'de yayın yapan Post Courier'in haberine göre, Enga ilindeki yerel siyasetçilerden Aimos Akem, ücra köylerde meydana gelen toprak kaymasına ilişkin açıklama yaptı.

Akem, 1182 evin toprak altında kaldığını ve 300'ü aşkın kişinin de hayatını kaybettiğinin tahmin edildiğini söyledi.

Görgü tanıkları dün toprak altında kalan 100'den fazla kişinin öldüğünü bildirirken, can kayıpları resmi makamlarca henüz doğrulanmadı.

Heyelan madenin yakınlarındaki otoyolu vurdu

Reuters'e dün telefonla yaptığı açıklamada, köy sakini Ninga Role, cuma günü saat 03:00 sıralarında Kaokalam köyünü vuran toprak kaymasında 50'den fazla evin toprak altında kaldığını ve yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybettiğini, bunların arasında kardeşi ve kuzeninin de bulunduğunu söylemişti.

Role tarafından yayınlanan sosyal medya görüntülerinde, hayatta kalanları ararken kayaların, sökülmüş ağaçların ve toprak yığınlarının üzerinden tırmanan insanlar görülüyor. Arka planda kadınların ağladığı duyuluyor.

Başbakan James Marape de yaptığı açıklamada henüz tam olarak bilgilendirilmediğini ancak yetkililerin felakete müdahale ettiğini açıklamıştı. 

Edinilen bilgilere göre heyelan, Barrick Gold tarafından Çinli Zijin Mining ile işletilen Porgera altın madeni yakınındaki otoyolun bir bölümünü vurdu.