Türk bayrağı yakıldı

24-04-2015
RÛDAW
A+ A-

Haber Merkezi - 1915 olaylarının 100’üncü yılında, binlerce Ermeni Brüksel’de ve Londra’da geniş katılımlı gösteriler düzenledi.

 

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, sabahın erken saatlerinde, Elsene bölgesindeki “Soykırım Anıtı”nda başlayan tören, daha sonra yürüyüşle devam etti. Göstericiler, Brüksel Büyükelçiliği önünde de Türkiye aleyhinde sloganlar atarken, polisin geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.


Binlerce Ermeni, sloganlar ve geniş güvenlik önlemleri eşliğinde yürüyüş yaparken, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği’nin önünde  Türk bayrağı yakıldı.


Belçika Ermeni Komitesi Başkanı Christian Vouyr yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Bir kulağımızdan girer, diğerinden çıkar” sözünü doğru bulmadığını ifade etti.


Yürüyüşe katılan Liege Alevi Kültür Merkezi Başkanı Haydar Özdemir ise, "Vicdan sahibi olan herkesin özellikle Ermeni soykırımının yüzüncü yılında Ermeni halkın acılarını kendi acıları olarak hissetmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Ermeniler de, 1915 olaylarında hayatını kaybedenleri anmak için Türkiye Büyükelçiliği’nin önünde protesto gösterisi düzenledi. 

Londra’da, Başbakanlık’ın önünde de bir grup Ermeni gösteri yaptı.

 

İran doğumlu ve son 18 yıldır İngiltere’de yaşayan Bernard Nazaryan (60), protesto için yaptığı 100 saatlik açlık grevi konusunda şunları söyledi:

 

“Özellikle Başbakanlık Binası’nın karşısında olmamızın sebebi İngiltere’nin Türkiye’nin tarafında olması, devamlı olarak soykırımı tanımaması ve bu yıl özellikle İngiltere temsilcilerinin Çanakkale Savaşları’nı anmak için 24 Nisan’da İstanbul’a gitmeyi tercih etmesi. Çanakkale Savaşı’nın 24 Nisan’la hiçbir bağlantısı yok.”




Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli