Suriye’ye Silah ambargosu talebi

24-04-2015
Rûdaw
Etiketler Valerie Amos Suriye Savaş
A+ A-

Haber Merkezi - Birleşmiş Milletler İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK), Suriye'ye silah ambargosu uygulamasını istedi.

 

Amos, BMGK’ya yaptığı sunumda, Suriye'de çatışan tarafların öldürme, sakat bırakma, işkence ve tecavüz eylemlerini sürdürdüğünü söyledi. Valerie Amos, çatışmaların durdurulması, sivillerin korunması ve yardım ulaştırılması talebinde bulundu.

 

BM İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü, Suriye’deki çatışmalara "insani ara verilmesi" için müzakere başlatılması gerektiğini belirterek, "Suriye'de işlenen suçların cezasız kalmayacağına ilişkin açık bir mesaj gönderin. Böylelikle Suriye halkı da onlara yapılan zulmün cezasız kalmayacağını bilsin” dedi.

 

Amos, "Suriye'ye silah ambargosu konulsun ve uluslararası insancıl hukuku ihlal edenlere yönelik yaptırım kararı alınsın" diye konuştu. 

 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres de, yaptığı açıklamada, Suriye’deki çatışmalardan dolayı 14 milyon kişinin göçe zorlandığını belirtti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli