Stoltenberg duyurdu: Türkiye, Finlandiya ve İsveç Mart ayında toplanacak

Haber Merkezi – NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye, Finlandiya ve İsveç, iki İskandinav ülkesinin NATO'ya katılımını görüşmek üzere Mart ayında bir toplantı yapacağını söyledi.

Jens Stoltenberg, Estonya'nın Tallinn kentinde Estonya Başbakanı Kaja Kallas ve Avrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

Stoltenberg, geçen hafta Ankara'ya yaptığı ziyarette "Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan ile iyi görüşmeler yaptığını" söyledi.

Genel Sekreter, “Mart ayı ortasında NATO karargahında benim himayemde müzakereleri yeniden başlatma ve Finlandiya, İsveç ve Türkiye arasında üçlü bir toplantı düzenleme konusunda anlaştık” dedi.

Toplantıda taraflar, her iki devletin “katılım sürecinin nasıl tamamlanacağını” tartışacak.

Stoltenberg, Macaristan parlamentosunun iki ülkenin katılım protokolünü onaylama sürecini önümüzdeki hafta başlatacak olmasını da memnuniyetle karşıladı.

Jens Stoltenberg, en önemli şeyin Finlandiya ile İsveç'in aynı anda ittifaka dahil olmasından ziyade, en önemli şeyin mümkün olan en kısa sürede ittifaka katılmaları olduğunu vurguladı.