CENTCOM: Husilerin drone saldırısı püskürtüldü

23-11-2023
Etiketler USS Thomas Hudner Bab el-Hewa Savaş gemisi Yemen Husiler
A+ A-

Haber Merkezi – CENTCOM Yemen’den fırlatılan çok sayıda dronu düşürdüklerini duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, Kızıldeniz’deki savaş gemilerine yönelik Yemen merkezli bir dizi dronlu saldırı gerçekleştirildi.

CENTCOM’un X hesabından yapılan açıklamada, USS Thomas Hudner (DDG 116) savaş gemisinin, Yemen’de Husilerin kontrolündeki bölgelerden fırlatılan çok sayıda tek yönlü dronu düşürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, “ABD savaş gemisi Kızıldeniz'de devriye gezerken insansız hava araçları düşürüldü. Gemide ve mürettebatta herhangi bir hasar veya yaralanma yaşanmadı” denildi.

Bugünkü saldırı, Hamas ile İsrail arasında yaklaşık 50 gündür süren ve 13 binden fazla Filistinli ile 391 İsrail askeri de dahil olmak üzere 1.200 İsraillinin öldüğü çatışmalardan sonra geldi.

Husiler bir yük gemisini kaçırmıştı

19 Kasım’da Kızıldeniz’de Hindistan’a doğru hareket eden ve İsrail’e ait olduğu iddia edilen bir yük gemisi, 25 mürettebatı ile birlikte Husiler tarafından kaçırılmıştı.

Husilere göre pazar günü el konulan "Galaxy Leader" isimli yük gemisinin sahibi İsrailli bir şirket.

Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdülselam, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, pazar günkü ele geçirme olayının "sadece bir başlangıç" olduğunu söylemişti.

Sözcü ayrıca, İsrail'in Gazze operasyonlarını durdurana kadar Kızıldeniz'deki saldırılarının devam edeceği tehdidinde bulundu.

Şii silahlı grup, Yemen açıklarında, Kızıldeniz'de dar bir geçit olan Babül Mendep Boğazı civarında seyrettiği sırada gemiye, helikopterle indirme yapılırken kaydedildiğini iddia ettiği bir video paylaşmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli