New York sokaklarında bir kadın peşmerge

New York (Rûdaw) - UNESCO tarafından bu sene ikincisi verilen Global Umut Koalisyonu ödülünü almak için New York'a gelen kadın peşmerge Koçer Doski, üzerinde pesmerge üniforması ile meraklı bakışlar arasında New York sokaklarını gezdi.

 

Geçen sene ilki IŞİD mağduru Ezidi kızı Nadia Murad'ın da aralarında bulunduğu 8 kişiye verilen "Sıradan Kahramanlar" ödülleri bu yıl dünya genelinde aşırı şiddet ve hoşgörüsüzlük ve terörle savaşan 10 kişiye verildi.

 

 

BM Genel Kurulu sürecinde gerçekleştirilen Global Umut Koalisyonu ödül törenine katılmak için New York'a gelen Teğmen Koçer Doski, kaldığı otelde Rûdaw'ın canlı yayınına katıldı.

 

Koçer Doski, Rûdaw ekibiyle birlikte BM Genel Kurulu'na giderken New York sokaklarını dolaştı.

 

Törenin yapıldığı BM Genel Kurulu alanına giderken şehrin belli bir bölümünde trafiğin kapalı olmasından dolayı uzun süre yürümek zorunda kalan Teğmen Koçer Doski, ödül töreninde, “Bu ödülü ülkeme, halkıma ve şehit düşen peşmergelere adıyorum. Artık yeter, özgürlük ve bağımsızlık bizim de hakkımız. Daha ne kadar bekleyeceğiz” dedi.

 

 

Global Umut Koalisyonu web sayfasında Teğmen Doski’nin bu ödüle layık görülmesinde, “IŞİD'e karşı verdiği mücadele ve örgütleme yeteneği ile ilham verici bir liderlik sergilediği ve özellikle Ezidî ve Hıristiyan toplumunu IŞİD'den kurtarmak için büyük kahramanlık göstermesi” gerekçe gösterildi.

 

Tanıtım yazısında, IŞİD'in barbarlıklarına birinci kaynaktan tanıklık eden ve savaşan Teğmen Doski’den övgülerle bahsedilirken, “zeki, enerjik ve tutkulu” olduğu kaydedildi.

 

1990 Duhok doğumlu olan Koçer Doski, 2008 yılında liseden mezun olduktan sonra Zaxo Askeri Akademisi'ne kaydoldu.

 

Koçer Doski, 8 yıldır peşmerge olarak görev yapıyor.