Kremlin'den Erdoğan ve Esad görüşmesine ilişkin açıklama

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Esad'ın ağustosta Moskova'da görüşeceğine ilişkin haberlerle ilgili soruyu yanıtlayan Kremlin Sözcüsü, iki ülkenin ilişkilerini düzeltmesini istediklerini söyledi.

Rusya'dan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ağustosta Moskova'da görüşeceği yönündeki haberlere ilişkin açıklama geldi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, söz konusu haberlere ilişkin soruya cevaben, Rusya'nın 'iki ülkenin ilişkilerini düzelttiğini görmek istediğini' söyledi, fakat başkentte böyle bir görüşme olup olmayacağını teyit etmedi.

Peskov: Rusya iki ülkenin ilişki kurmasına yardım etmekle ilgileniyor

Türkiye ve Suriye’nin ilişkilerini geliştirmesini görmek istediklerini söyleyen Kremlin Sözcüsü Peskov, başkent Moskova’da Erdoğan-Esad görüşmesi olasılığına ilişkin soruya cevaben şöyle konuştu:

“Türk ve Suriyeli temsilciler arasında çeşitli düzeylerde belirli temasların organize edilmesinin kolaylaştırılması meselesi gerçekten gündemde. Pek çok ülke ve elbette bölgede önemli bir rol oynayan bir ülke olarak Rusya da iki ülkenin ilişki kurmasına yardım etmekle ilgileniyor. Bu, tüm bölge için çok önemli.”

Öte yandan, Peskov, Erdoğan ve Esad arasında Moskova’da bir görüşme olup olmayacağını teyit etmedi, konu hakkında daha fazla bilgi paylaşamayacağını söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı yetkilisi haberi yalanlamıştı

İktidara yakınlığıyla bilinen Daily Sabah "Erdoğan ile Esad arasındaki ilk görüşmenin Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılması planlanıyor” iddiasını ortaya atmıştı.

ANKA haber ajansına konuşan Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili konuya ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Suriye Cumhurbaşkanı Esad’la Moskova’da bir görüşme yapacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullanmıştı.