Başkan Neçirvan Barzani’nin Davos temasları devam ediyor

23-01-2020
Rûdaw
Neçirvan Barzani
Neçirvan Barzani
Etiketler Neçirvan Barzani Davos2020
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin Davos temasları devam ediyor.

İsviçre'nin Davos kasabasında 21-24 Ocak'ta gerçekleştirilen 50’inci Dünya Ekonomik Forumu yaklaşık 3 bin iş adamı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla 21 Ocak’ta başladı.

Davos Zirvesi kapsamında İsviçre’de bulunan Neçirvan Barzani, Umman Dışişleri Bakanı Yusuf Bin Alevi ile bir araya geldi.

Barzani ile Alevi görüşmede ikili ilişkileri ve Irak ile bölgedeki son gelişmeleri ele aldı.

Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin değerlendirildiği görüşmede taraflar, bölgede terörün tekrardan başkaldırma tehlikesini değerlendirdi.

Başkan Barzani ayrıca bugün düzenlenecek olan “Ortadoğu'da süregelen gerilimlerin uzun vadeli sonuçları” konulu panele konuşmacı olarak katılacak.

Aynı panelde Barzani’nin yanı sıra Irak Maliye Bakanı Fuad Hüseyin, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cübeyir, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Irak Özel Temsilcisi ve BM Irak Yardım Misyonu (UNAMI) Başkanı Jeanine Hennis-Plasschaert da hazır bulunacak.

Barzani bugün Davos Ekonomi Zirvesi Başkan Yardımcısı ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika sorumlusu Meerk Dosk bir araya gelecek.

Başkan Barzani zirve kapsamında daha önce ABD Başkanı Donald Trump, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkissian, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birer görüşme gerçekleştirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli