Ermenistan Dışişleri: Türkiye diyalog için yeni şartlar öne sürüyor

Haber Merkezi - Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Türkiye'nin ilişkilerin yeniden kurulması için masaya ön koşullar sürdüğünü söyledi.

Fransız "Le Figaro" gazetesine konuşan Ararat Mirzoyan, kendilerinin ise Türkiye ile ilişkilerin ön koşulsuz normalleştirmeye hazır olduklarını kaydetti

“Ermenihaber.am” internet sitesinin aktardığına göre Dışişleri Bakanı Mirzoyan Türkiye’nin öne sürdüğü koşullar arasında Azerbaycan ile Nahçıvan'ı birbirine bağlayan "koridor"un da bulunduğunu belirterek, "Türkiye'den diyaloğu yeniden başlatmak için olumlu sinyaller aldık, ancak sorun karmaşıklığını koruyor. Ankara yeni koşullar öne sürüyor. Bunların arasında Azerbaycan ile Nahçıvan'ı birbirine bağlayan "koridor" da var. Bu bizim için tartışma konusu bile olamaz. Devletler, toprakları üzerindeki egemenliklerini koruyup transit sağlayabilmeli. Bölgedeki tüm iletişim yolları yeniden açılmalı” diye konuştu.

Mirzoyan, müzakerelere Minsk Grubu eş başkanlarının himayesinde devam edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Elbette, ihtilafın nihai çözümü içim görüşülüyor. Ancak bu aşamada sadece savaş esirlerinin serbest bırakılması ve UNESCO da dahil olmak üzere uluslararası örgütlerin, yok olma tehlikesi altında bulunan Ermeni tarihi ve kültürel mirasını izlemeyi amaçlayan adımlar atma konusunda anlaştık” dedi.