Fransa aralarında Türklerin de bulunduğu 89 kişiyi sınır dışı etti

22-10-2023
Etiketler Fransa Sınır Dışı Gerald Darmanin
A+ A-

Haber Merkezi - Fransa, Ocak ayından  bu yana aralarında Türklerin de bulunduğu “radikal dinci” olarak nitelendirilen 89 yabancıyı sınır dışı etti.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, X platformu resmi hesabından yaptığı paylaşımda 8’i geçtiğimiz ay olmak üzere Ocak’tan bu yana radikal eğilimler gösteren 89 yabanıcının Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un talimatıyla sınır dışı edildiğini duyurdu.

Oturma izni olan ancak kamu güvenliği için tehdit olarak görülen yabancıları yakın takibe aldıklarını kaydeden Darmanin, valilerden ayrıca “radikalleştiği” belirlenen 2 bin 852 kişi hakkında "yeni bir derinlemesine inceleme" yapılmasının istendiğini hatırlattı.

Le Figaro gazetesinde yer alan haberde İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’ın sınır dışı edilenlerin Türkiye ve Cezayir, Fas, Tunus ve Libya’ya gönderildiğini aktardığı belirtildi.

Fransa’da kaçak yaşayan 4 bin 263 yabancının istihbarat birimlerinin radikal kişiler listesi olan “S Dosyaları’nda” kayıtlı olduğunu hatırlatılan haberde, bu kişilerden 193’ünün sınır dışı edilmeleri için hukuku sürecin hızlandırıldığına dikkat çekildi.

İçişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırılarak verilen haberlerde, hükümetin “radikal dinci” olarak nitelendirilen yabancıların ivedilikle sınır dışı edilmelerini mümkün kılacak bir prosedür üzerinde çalıştığı ifade edildi.

2015’ten bu yana 922 kişi sınır dışı edildi

AFP İçişleri Bakanlığı’nın şüpheli radikal dinciler listesinde 4 bin 263’ü yabancı 2 bin 120 kişinin yer aldığını aktardı.

Bu arada 2015 yılından bu yana sınır dışı edilen radikal dincilerin sayısını 922’ye ulaştığı bildirildi.

Fransa geçen hafta ülkenin kuzeyindeki Arras kentinde 20 yaşında ve radikal dinci olduğu belirlenen eski bir öğrencinin, Fransızca öğretmenini bıçaklayarak öldürmesiyle sarsıldı.

Olayın ardından savcılık soruşturma başlatmış, 20 yaşında “radikal dinci” olduğu belirtilen saldırgan dahil 10 kişi gözaltına alınmıştı. Saldırının zanlısı gencin abisinin, cihatçı bir örgüt üyesi olmak suçundan cezaevinde olduğu belirlenmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli