Azerbaycan silah bırakan Ermeni savaşçılar için af çıkaracak

22-09-2023
Etiketler Azerbaycan Af Ermenistan Karabağ
A+ A-

Haber Merkezi – Azerbaycan Cumhurbaşkanı Danışmanı Hikmet Hacıyev, Azerbaycan'ın silahlarını bırakan Karabağlı Ermeni savaşçılar için af çıkarmayı öngördüğünü söyledi.

Hacıyev, "Eski askerler ve savaşçılar için bir af öngörüyoruz veya bir affı ima ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hacıyev Reuters'e verdiği demeçte af çıkarmayı düşündükleri halde bazı Karabağ askeri birliklerinin direnişe devam edeceklerini beyan ettiklerini hatırlattı ve "Şu anda bazı ordu gruplarının ve subayların şartlarımıza uymayacaklarını ve direnişe devam edeceklerini kamuoyuna açıkladıklarını görüyoruz" dedi ve bu durumu “bir güvenlik sorunu olarak görmediklerini” söyledi.

Karabağ Ermenileri dün, Azerbaycan'ın 24 saatlik askeri operasyonun ardından bölgeyi kontrolü altına aldığını açıklamasının ardından, silah bırakmak için güvenlik garantileri talep etmişti.

Yardım konvoyu yola çıktı

Bu arada Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığının Karabağ’daki Ermenilerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için gönderdiği insani yardım malzemelerinin yüklü olduğu araçlar bölgeye hareket etti.

Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ’daki Ermeni nüfusun temsilcilerinin dün Azerbaycan’ın Yevlah şehrinde yaptığı görüşmede insani yardım konusu da gündeme gelmişti.

Ermeni nüfusun temsilcileri Azerbaycan’dan bölgedeki Ermenilerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için istekte bulunmuştu.

Bu talep doğrultusunda Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığınca hazırlanan insani yardımları taşıyan 2 tır ve 2 kamyon Ağdam şehrine doğru yola çıktı.

40 ton gıda ve temizlik ürününün yanı sıra ekmek de taşıyan araçlar Ağdam'dan geçerek Ermeni nüfusun yaşadığı Hankendi şehrine ulaşacak ve yardımlar bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli