Urfa’dan Almanya’ya uzandı: Frankfurt’ta ‘kan davalısını’ öldürdü!

Haber Merkezi – Almanya’nın Frankfurt kentindeki Frankfurt Merkez İstasyonu’nda 20 Ağustos’ta 57 yaşındaki silahlı saldırgan, istasyonda bekleyen 27 yaşındaki Hakim E’yi başından vurarak öldürdü. Saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.

Olay Antalya'da yaşanan cinayetle başladı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Aksu'da toptan çilek satışıyla uğraşan 4 çocuk babası Ahmet Özdakak (46), kamyonetiyle müşterilerine çilek dağıttı.

Bu sırada aralarında yıllar öncesine dayanan husumet olduğu öğrenilen Hakim E. ile aralarında tartışma yaşandı. Hakim E., Ahmet Özdakak’a tam 12 el kurşun sıkıp kaçtı. Ahmet Özdakak olay yerinde hayatını kaybederken katil Hakim E.'nin Almanya'ya kaçtığı ortaya çıktı.

Dün ise Frankfurt Merkez İstasyonu'nda kan donduran bir cinayet yaşandı.

Almanya'ya kaçan Hakim E. arkasından gelen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Kafasından vurulan Hakim E., hayatını kaybederken saldırgan başka bir peronda yakalandı.

"7'nci peronda yakalandı"

Frankfurt polisi açıklamasında, "Soruşturmanın mevcut durumuna göre, saldırgan saat 21:00 sularında Frankfurt Merkez İstasyonu'ndaki 9 numaralı peronda duran 27 yaşındaki gence arkadan yaklaştı ve tabancayla birkaç el ateş etti. 54 yaşındaki saldırgan daha sonra cinayet silahını atarak kaçtı. Kısa bir süre sonra federal polis memurları onu 7'nci peronda durdurdu ve gözaltına aldı. Olay yerinde hayatını kaybeden 27 yaşındaki genç için yardım çok geç geldi. Her iki adam da Türk vatandaşıdır. Sabahın erken saatlerine kadar süren kapsamlı adli soruşturmanın bir parçası olarak müfettişler şüpheli cinayet silahını buldu ve emniyete aldı" ifadeleri yer aldı.

Soruşturma sürüyor

Polis, işlenen cinayetin arka planına ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirterek, "54 yaşındaki zanlı Frankfurt am Main Bölge Mahkemesi soruşturma hakiminin karşısına savcılık tarafından çıkarılacak ve savcılık zanlının tutuklanıp tutuklanmayacağına karar verecek. Özellikle suçun arka planına ilişkin soruşturmalar devam etmektedir" açıklaması yapıldı.

Urfa’daki katliama kadar uzanıyor

Almanya'yı sarsan saldırının nedeni 2016'da gerçekleştirilen bir cinayete kadar uzanıyor.

2016 yılında Urfa'nın Viranşehir nüfusuna kayıtlı S.E. öldürüldü.

S.E.'nin öldürülmesinin ardından abisi Tahsin E. 2024 Mayıs ayında aylarda kardeşinin ölümünden sorumlu tuttuğu 4 çocuk babası Ahmet Özdakak'ı öldürdü.

Tahsin E. olayın ardından Almanya'ya kaçtı. Ahmet Özdakak'ın 54 yaşındaki amcası ise Frankfurt Tren İstasyonu'nda Tahsin E.'yi katletti.