Trump'ın yeni rakibi Harris'e iki kez bağış yaptığı ortaya çıktı

22-07-2024
Etiketler Donald Trump Kamala Harris Joe Biden ABD Başkanlığı
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Başkanı Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesinin ardından gözler yerine aday gösterdiği yardımcısı Kamala Harris'e çevrilirken dikkat çeken bir bilgi ortaya çıktı. Başkan adaylarından Donald Trump'ın Harris'e 2011'de 5 bin dolar, 2013'te ise 1000 dolar olmak üzere 2 kez bağış yaptığı öğrenildi.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak seçimler öncesi yaşanan gelişme dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamayla yarıştan çekildiğini ve yerine aday olarak yardımcısı Kamala Harris'i aday gösterdiğini duyurdu.

Biden'ın adaylıktan çekilmesi sonrası gözler Kamala Harris'e çevrilirken ABD basınında dikkat çeken yeni bir haber servis edildi. ABD basını, eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ın, 2011 ve 2013'te Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e California başsavcılığı için yürüttüğü kampanyalara 2 kez bağış yaptığını ortaya koydu.

Haberlere göre, finansal kayıtlar, Trump'ın Harris'e 2011'de 5 bin dolar, 2013'te ise 1000 dolarlık bağış yaptığını gösteriyor.

Uzmanlar "olağan bir durum" yorumunda bulunuyor

Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Trump'ın başkanlığı öncesinde, Harris'e California başsavcılığı için yürüttüğü kampanyalara bağışları sosyal medyada da gündem olurken, uzmanlar Trump'ın, iş insanı olarak Demokrat Partiye yaptığı eski bağışlarının olağan bir durum olduğunu belirtiyor.

Kızı da 2 bin dolarlık bağış yapmış

Ayrıca Trump'ın kızı Ivanka Trump'ın da 2014'te Harris'ın kampanyasına 2 bin dolarlık bağış yaptığı ortaya çıktı.

Öte yandan, The Sacramento Bee gazetenin 2020'deki haberinde, Trump'ın ABD başkanlığı için adaylığını açıkladığı 2015'te, Harris'in, söz konusu bağışları "insan hakları savunucusu bir vakıfa" bağışladığı belirtilmişti.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli