YouTube Devlet Başkanı'nın koronavirüs konulu videolarını kaldırdı

22-07-2021
Rûdaw
Etiketler Bolsonaro YouTube Koronavirüs
A+ A-

Haber Merkezi - Koronavirüs salgınını küçümseyen ve önlem alınmasını engelleyen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun 15 videosu, koronavirüsle ilgili yanlış bilgi yaydıkları gerekçesiyle YouTube tarafından kaldırıldı.

Video paylaşım platformu YouTube'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, kararın ideolojik ya da siyasi olmadığı, içerik politikasıyla ilgili olduğu kaydedildi.

BBC’nin “O Globo” adlı medya kuruluşunun haberinden aktardığına göre, videolardan birisinde Brezilya'nın eski Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello, koronavirüsü Aids ile karşılaştırıyordu.

Pazuello, "HIV de halen devam ediyor. Halen hastalık kapanlar var, çoğu da iyileşiyor ve hayat devam ediyor" diyor.

Başka bir videoda ise Brezilyalı bir doktor, etkisi tartışmalara konu olan hidroksiklorokin ve ivermectin ilaçlarını Covid-19 tedavisi için öneriyor. Brezilya lideri Bolsonaro da hidroksiklorokinin ateşli savunucuları arasındaydı.

Maske karşıtı videolar da kaldırılıyor

YouTube, söz konusu ilaçların etkili bir tedavi yöntemi olarak sunulduğu içeriklere izin vermediğini duyurdu.

Öte yandan, maske takmanın virüsü engellemeye yardımcı olmadığını ileri süren videolar da platformdan kaldırılıyor.

Bolsonaro videoları sosyal platformlardan ilk kez kaldırılmıyor. Twitter ve Facebook, geçtiğimiz yıl Brezilya liderinin sosyal mesafe önlemlerine karşı çıktığı ve yüksek vaka sayılarının Brezilya'da toplumsal bağışıklığı sağlayacağını söylediği videoları kaldırmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli