Putin’in kararının ardından ordu harekete geçti!

22-02-2022
Etiketler Rusya Ukrayna Donetsk Luhansk
A+ A-

Haber Merkezi – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus Silahlı Kuvvetleri'ne, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinde “barışı koruma misyonları” icra etme talimatı verdi. Talimatın ardından Rus ordusunun Donbass'a girdiği iddia edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin, Rusya tarafından tanınan Luhansk ve Donetsk cumhuriyetlerinde barışı sağlaması için bir kararname imzaladı.

Sputnik’in haberine göre, açıklamada, “Lugansk Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı'nın Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı'na ilettiği talep üzerine Rus Silahlı Kuvvetleri, Luhansk Cumhuriyeti topraklarında barışı koruma misyonları icra edecek" denildi.

Kararname ayrıca Rusya Dışişleri Bakanlığı'na Luhansk ve Donetsk Cumhuriyetleriyle diplomatik ilişkilerin kurulması için müzakere etme talimatı da içeriyor.

Bu kararın hemen ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı, Twitter profil fotoğrafını "22.02.2022" yazan bir görselle değiştirdi.

Bazı ajanslar, kararın ardından Rus ordusunun Donbass bölgesine girdiğini duyurdu. Kimi görsellerde Rus ordusunun bölgeye girdiğine dair görüntüler paylaşıldı.

Rusya’nın Lugansk ve Donetsk’le imzaladığı anlaşmanın içeriği

RİA Novosti haber ajansının aktardığına göre Rusya’nın Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri ile imzaladığı işbirliği anlaşması, Donbass sınırlarının beraber korunması şartını içeriyor ve taraflara birbirlerinin topraklarındaki askeri altyapı ile askeri üsleri kullanma hakkını veriyor.

RİA Novosti, anlaşmanın içerdiği diğer şartları şöyle maddeledi:

Taraflar, birbirlerinin devlet kurumları tarafından yayınlanmış belgeleri karşılıklı olarak tanıyacak

Rusya, Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetleri finans ve banka sistemlerini desteklemek adına tedbirler alacak (söz konusu bölgelerde Rusya rublesi kullanılıyor.)

Anlaşmalar, 10 yıl için geçerli olacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli