LONDRA - Peşmerge Hemwand cinayeti ile ilgili 2 şüpheli daha gözaltına alındı

21-12-2019
Rûdaw
Etiketler Hemwand Ali Hüseyin Londra İngiltere Peşmerge
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Londra Polisi, keskin nişancı eski peşmerge Hemwand Ali Hüseyin'in (30) öldürülmesi ile ilgili 2 şüphelinin daha gözaltına alındığını açıkladı.

İngiltere vatandaşı olan keskin nişancı peşmerge Hemwand Ali Hüseyin, 15 Eylül Pazar günü İngiltere’nin başkenti Londra’daki Hartlepool'da bir apartman dairesinde bulunmuş, polis olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Polisin yaptığı teknik takip üzerine kamera görüntülerinde Hüseyin’in üç Arnavut kökenli şahıs tarafından öldürüldüğü anlaşılmıştı.

Charterhouse Caddesi'ndeki cinayetle ilgili 38, 31 ve 22 yaşlarındaki üç kişi gözaltına alınmıştı.

Cleveland Polisi, cinayet şüphesiyle arananlardan 24 ve 33 yaşındaki iki kişinin daha Londra’da tutukladığını açıkladı.

Baba Ferik Ali: Polis bizi bilgilendirdi

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan peşmerge Hemwand’ın babası Ferik Ali Hüseyin, Londra polisinin her hafta kendisini arayarak soruşturma ile ilgili bilgi verdiğini söyledi.

Hüseyin, “Polis Sözcüsü bana, Hemwand’ın teröre karşı savaştığını, haksız yere öldürüldüğünü ve katillerin bulunmasının İngiltere hükümetinin sorumluluğunda olduğunu söyledi” dedi.

Peşmerge suikast timinde yer alan Hemwand Ali Hüseyin, 1989 yılında Erbil’in Soran ilçesinde doğdu. 2005'te İngiltere'ye göç eden Hüseyin İngiliz bir kadınla evlendi.

İki çocuk babası Hemwend Ali Hüseyin, 2014 yılında IŞİD’in Kürdistan Bölgesi’ne saldırmasının ardından peşmergeye destek vermek için Kürdistan’a döndü. Şengal ve Zummar saldırılarında yaralanan Hüseyin savaşın sonuna kadar Kürdistan’da kaldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli