Fransa: Son derece ağır bir karar

Haber Merkezi - Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'deki askeri varlığını çekme kararına ilişkin, “Son derece ağır bir karar” dedi.

 

Florence Parly, ABD’nin askerlerini Suriye’den çekme kararına ilişkin yaptığı açıklamada, IŞİD'ın bölgesel halifeliğinin sona erdiği analizlerine katılmadıklarını söyledi.

 

Suriye'den birlikleri çekme kararını 'çok ağır' bulduğunu belirten Parly, IŞİD hakkında “Bu işin bitirilmesi gerekiyor” diye konuştu konuştu.

 

Parly, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından istifa eden ABD Savunma Bakanı James Mattis hakkında ise “Büyük bir asker” yorumunda bulundu.

 

Parly daha önce de, "IŞİD daha önce hiç olmadığı kadar zayıfladı. Ancak IŞİD haritadan silinmedi ve kökleri de hala mevcut. Bu terör örgütünün son hücreleri de askeri olarak yenilgiye uğratılmalı” açıklamasında bulunmuştu.

 

Avrupa İlişkilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Nathalie Loiseau ise, Fransız askerinin Suriye’de kalmaya devam edeceğini açıklamıştı. Loiseau, “Trump’ın açıklamalarına rağmen Fransa, Suriye’deki terörle mücadeleye devam edecektir” demişti.