Merkel: Saldırgan sığınmacı çıkarsa...

Haber Merkezi - Alman polisi, 19 Aralık’ta Berlin'de bir Noel pazarına kamyonla saldırarak 12 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırganları arıyor.

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yaptığı açıklamada, "Eğer saldırganın Almanya'dan koruma isteyen sığınmacılardan biri olduğu ortaya çıkarsa bu bizim için çok zor olacak" dedi.

 

Saldırının ardından gözaltına alınan tek şüpheli Pakistan kökenli Naved B. ise delil yetersizliği nedeniyle dün serbest bırakılmıştı.

 

Yetkililer, saldırının birden fazla kişi tarafından gerçekleştirilmiş olma ihtimalinin bulunduğunu, bu kişilerin silahlı bir şekilde sokaklarda olabileceğini açıkladı.

 

Berlin Belediye Başkanı Michael Müller, benzer saldırıları engellemek için Pazar yerlerinde ekstra polislerin görevlendirildiğini, güvenlik bariyerlerinin yerleştirildiğini açıkladı.

 

Michael Müller, "Yapmanız gereken şey gözlerinizi açık tutmak ve tetikte olmak. Ama kamuya açık alanlarda güven içinde dolaşabilirsiniz. Paniğe gerek yok" ifadelerini kullandı.

 

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ise, soruşturmada birkaç farklı senaryonun değerlendirildiğini belirterek, "Saldırgan veya saldırganlar yakalanana kadar dinlenmek yok" diye konuştu.

 

IŞİD, dün Amak ajansı üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı üstlenmişti.