AP: Türkiye'yi uluslararası hukuka saygı göstermeye çağırıyoruz

21-11-2022
Etiketler Roberta Metsola Avrupa Parlamentosu Türkiye İran Rojava
A+ A-

Haber Merkezi - Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola, Türkiye'nin Kürdistan Bölgesi ve Rojava’ya yönelik saldırılarının "daha fazla kan dökülmesine neden olduğunu" belirterek Türkiye'yi “uluslararası hukuka saygı göstermeye” çağırdı. Metsola ayrıca, İranlı yetkililerle ilişkileri askıya aldıklarını duyurdu.

Strasbourg'da düzenlenen Avrupa Parlamentosu genel kurul toplantısının açılışında konuşan AP Başkanı Roberta Metsola, İstanbul Taksim’deki bombalı saldırının ardından Türkiye’nin Rojava ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik hava saldırılarının daha fazla can kaybına mal olduğunu söyledi.

Metsola, “Türk makamlarını itidalli olmaya ve uluslararası hukuk ve standartlara saygı göstermeye çağırıyoruz” dedi.

İran'da tutuklanan protestoculara idam cezası verildiğini hatırlatan Metsola, İran makamlarını "bu karardan vazgeçmeye " çağırdı.

Avrupa Birliği’nin İran’a yönelik yeni yaptırımlarını memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Metsola, İran'ın milletvekillerine yaptırım uygulamasına yanıt olarak, bir sonraki karara kadar İranlı yetkililerle ilişkileri askıya aldıklarını duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw Grafik

Rûdaw, Ronaldo'nun maç sonrası görüştüğü Rojavalı çocuğun ailesine ulaştı

Portekizli yıldız futbolcu C. Ronaldo, böbrek kanseri ile mücadele eden 5 yaşındaki Rojavalı Awar Hozan’ın yanında getirdiği çapka ve topunu imzalayarak hayalini gerçekleştirdi. Rûdaw muhabiri Dlniya Rahman Awar ve ailesinin Frankfurt yaşadığı eve gitti.