Karabağ Ermenileri ile Azerbaycan arasında görüşmeler başladı

21-09-2023
Etiketler Karabağ Ermenileri Azerbaycan Karabağ
A+ A-

Haber Merkezi – Karabağ Ermenileri ile Azerbaycan arasında Karabağ’ın entegrasyonuna ilişkin görüşmeler bugün, Karabağ bölgesindeki Ermeni savaşçıların ateşkes anlaşmasıyla silahlarını bırakma konusunda anlaşmaya varmasının ardından Azerbaycan Yevlak kentinde başladı.

Azerbaycan devlet medyası tarafından dağıtılan görüntülerde, Karabağ’la ilgili onlarca yıldır süren anlaşmazlığın çözümü için Bakü'nün gönderdiği müzakerecilerle birlikte bir masa etrafında oturan Ermeni heyeti görülüyor.

Azerbaycan bu hafta, Ermeni nüfusun çoğunlukta olduğu ancak Azerbaycan'ın uluslararası kabul görmüş sınırları içinde yer alan tartışmalı bir bölge olan Karabağ'a karşı askeri bir operasyon başlattı.

Görüşmelere siyah araçlardan oluşan bir konvoyun ve ardından Rusya bayrağı ve Rusya ordusu plakalı bir arabanın geldiği görülüyor.

Rusya, altı haftalık savaşı sona erdirme anlaşmasının bir parçası olarak 2020 yılında Karabağ'a barış gücü göndermişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, barışı koruma birliğinin görüşmelere arabuluculuk yapacağını söylemişti.

Karabağ, Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla 1990'larda ve 2022'de olmak üzere iki savaş yaşadı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli