AB Dış Politika Şefi Borell: İran nükleer anlaşmasına yakınız

21-09-2022
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Josep Borel Avrupa Birliği İran
A+ A-

New York (Rûdaw) - Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borell, İran ile nükleer anlaşmasına yakın olduklarını ve "önümüzdeki haftalarda ne olacağını göreceklerini" söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna katılmak üzere New York'ta bulunan Josep Borell, Rûdaw Diplomasi Editörü Mecid Nizameddin Gıli’nin Ortadoğu’ya ilişkin sorusunu yanıtladı.

Borell, “Ukrayna'nın bir öncelik olduğu doğru ama Ortadoğu'da Suriye hala savaşta, IŞİD ve terör tehdidi hala devam ediyor. Kürtler gibi müttefikleriniz baskı altında ve diğer taraftan İran’ın nükleer tehdidi devam ediyor. Ukrayna'daki savaşın, arka bahçeniz olan Ortadoğu'daki tehditleri ve krizleri görmezden gelmenize neden olmasından korkmuyor musunuz?” şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

“Hayır, hiç de değil. Ekibimle benim bu sorunlara ayırdığımız saatleri ve nükleer anlaşma sorununa çözüm bulmak için çalıştığımız saatleri sayarsanız, inan ki iyi sonuçlar alacağına inanan biriyle konuşuyorsunuzdur. Hayır, hayır. Avrupa Birliği'ni bu konuya yeterince dikkat etmediği konusunda şikayet edemezsiniz. Henüz kesin bir sonuca varamadık ama anlaşmaya yaklaştık ve hala yakınız. Önümüzdeki haftalarda ne olacağını göreceğiz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli