Biden çekildiğini duyurdu: Yardımcısı Kamala Harris'i işaret etti

4 saat önce
Etiketler Joe Biden ABD Adaylık Adaylık başvurusu Kamala Harris
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da gerçekleşecek seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu. Biden, seçimlerde başkan adayı olarak desteklediği ismin Başkan Yardımcılığı'nı yürüten Kamala Harris olduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da düzenlenecek seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Biden, duyuruyu sosyal medya hesabından paylaştığı bir mektupla yaptı.

Başkan olarak görev yaptığı son 3,5 yılda Amerika'da çok büyük ilerleme kaydedildiğini belirten Biden, "Demokrasimizi muhafaza ettik ve koruduk." ifadesini kullandı.

Biden, ABD Başkanı olarak görev yapmanın kendisi için en büyük gurur olduğunu kaydederek "Tekrar seçim için yarışma niyetindeydim ancak partim ve ülkem adına geri çekilmenin en doğrusu olacağına karar verdim. Geri kalan zamanda, sadece başkanlık görevlerime odaklanacağım." ifadesine yer verdi.

Kararı hakkında gelecek günlerde halka sesleneceğini ifade eden Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e de "olağanüstü ortaklığı" için teşekkürlerini iletti.

Biden, Amerikan halkına da güveni ve inancı için teşekkür ederek "Amerika birlik olduğu müddetçe başaramayacağı hiçbir şey yok" ifadesini kullandı.

Biden paylaşımında "Demokrat dostlarım, adaylığı kabul etmemeye ve görev süremin geri kalanında tüm enerjimi başkanlık görevime odaklamaya karar verdim. 2020'de partinin adayı olarak ilk kararım Kamala Harris'i Başkan Yardımcım olarak seçmek oldu. Ve bu verdiğim en iyi karar oldu. Bugün Kamala'nın bu yıl partimizin adayı olması için tam desteğimi ve onayımı sunmak istiyorum. Demokratlar, bir araya gelip Trump'ı yenmenin zamanı geldi. Hadi bunu yapalım" ifadelerini kullandı.

'Amerika dünyanın en güçlü ekonomisine sahip'

Biden, Amerikan ekonomisinin son üç buçuk yıl içinde büyük ilerlemeler kaydettiğini belirttiği açıklamasında, “Bugün Amerika, dünyanın en güçlü ekonomisine sahip. Ülkemizi yeniden inşa etme, yaşlılar için ilaç fiyatlarını düşürme ve daha fazla Amerikalıya uygun sağlık hizmeti sunma konusunda tarihi yatırımlar yaptık” dedi.

Ayrıca, milyonlarca gaziye kritik ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerini sunduklarını, 30 yılın ardından ilk silah güvenliği yasasını geçirdiklerini ve Yüksek Mahkeme'ye ilk Afrika kökenli Amerikalı kadın yargıcı atadıklarını vurguladı.

'İttifaklarımızı yeniden canlandırdık'

Biden, seçmenlerine seslenerek, “Bu başarıların hiçbiri sizler olmadan gerçekleşemezdi. Birlikte, yüzyılda bir görülen bir pandemiyi ve Büyük Buhran'dan bu yana en kötü ekonomik krizi atlattık. Demokrasimizi koruduk ve güçlendirdik. Dünyadaki ittifaklarımızı yeniden canlandırdık” dedi.

'Partimin ve ülkenin çıkarları için adaylıktan çekiliyorum'

Başkanlık görevinin hayatının en büyük onuru olduğunu belirten Biden, “Yeniden aday olma niyetim olmasına rağmen, partimin ve ülkenin en iyi çıkarları için adaylıktan çekilmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Başkanlık görevimin geri kalan süresine odaklanarak, görevimi yerine getirmeye devam edeceğim” diye ekledi.

Harris'e teşekkür

Biden, seçmenlerine ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e teşekkürlerini ileterek, “Beni yeniden seçmeniz için çok çalıştığınız için derin şükranlarımı sunarım. Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e bu çalışmalarda olağanüstü bir ortak olduğu için teşekkür ederim. Amerikan halkına, bana duyduğunuz güven ve inanç için içten teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Biden, Amerika'nın birlikte olduğunda üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey olmadığını vurgulayarak, “Birlikte hareket ettiğimizde, başaramayacağımız hiçbir şey yok. Sadece Birleşik Devletler olduğumuzu unutmamamız gerekiyor” dedi.

Başkan Biden, bu hafta içinde ulusa seslenerek kararının detaylarını açıklayacağını belirtti.

İkinci twitinde ise Biden yardımcısı Kamala Harris'i  ‘demokratları adayı olarak desteklediğini yazdı.

Biden “Demokrat arkadaşlarım, adaylığı kabul etmeme ve görev süremin geri kalan kısmında tüm enerjimi Başkanlık görevlerime odaklama kararı aldım. 2020'de parti adayı olarak ilk kararım Kamala Harris'i Başkan Yardımcım olarak seçmekti. Ve bu verdiğim en iyi karardı. Bugün Kamala'nın bu yıl partimizin adayı olmasına tam destek ve desteğimi sunmak istiyorum. Demokratlar; bir araya gelip Trump'ı yenmenin zamanı geldi. Bunu yapalım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli