Viktor Orban eşcinsellikle ilgili tasarıyı referanduma götürecek

Haber Merkezi – Eşcinselliğin teşvik edilmesini yasaklamaya hazırlanan Macaristan, AB’den gelen tepkilerin ardından yasa tasarısını referanduma götürmeye karar verdi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “çocuk koruma” yasasıyla ilgili referandum düzenleneceğini duyurdu.

Euronews’in haberine göre Orban, söz konusu yasa nedeniyle Brüksel'in "açık şekilde ülkesine saldırdığını" savunarak; referandumda sorulara "hayır cevabı verilmesi" için de çağrısı yaparak “Macar yasaları anaokullarında, okullarda, televizyonda ve reklamlarda cinsel propagandaya izin vermiyor” dedi.

Ülkede eşcinselliğin ‘teşvik edilmesini’ yasaklamak adına hazırlanan teklifinin geçtiğimiz ay parlamentoda kabul edilmesi üzerine Avrupa Birliği ve 13 AB üyesi ülke, yasayı kınadı.

Orban, Facebook'tan yaptığı açıklamada, düzenlenecek referandumda halka 5 soru yöneltileceğini ifade etti. Söz konusu sorular şöyle:

-"Ebeveynlerin rızası olmadan reşit olmayan çocuklar için okullarda cinsel yönelim dersleri verilmesini destekliyor musunuz?

-Reşit olmayan çocuklar için cinsiyet değiştirme operasyonu tanıtımı yapılmasını destekliyor musunuz?

-Reşit olmayan çocukların da cinsiyet değiştirme hakkına sahip olmasını destekliyor musunuz?

-Çocukların gelişimini etkileyen cinsel içeriklerin herhangi bir kısıtlama olmadan medyada gösterilmesini destekliyor musunuz?

-Cinsiyet değiştirme tanıtımı yapan görüntülerin medyada yayınlanmasını destekliyor musunuz?"