VİDEO - İlticası kabul edilmeyince kendisini kameralar önünde yaktı

21-07-2020
Rûdaw
Etiketler İsviçre Mülteci Bern
A+ A-

Haber Merkezi – İsviçre’nin başkenti Bern’deki Federal Meclis önünde düzenlenen gösteride ilticası kabul edilmeyen Rojhılatlı bir kişi bedenini ateşe verdi.

Blic’te yer alan habere göre Mültecilerle Dayanışma Ağı ve, #Stopisolation (İzolasyona son) gruplarının dün Bern'deki Federal Meclisi önünde düzenlediği gösteri sırasında, İranlı olduğu belirtilen bir kişi kendisini yaktı.

Olayda yaralanan ve kimliği açıklanmayan Rojhılatlı Kürt olduğu öğrenilen kişi, ambülansla hastaneye kaldırıldı.  Bern kanton polisi sözcüsü Dominik Jaggi yaptığı açıklamada, kendisini yakan kişinin hayatının tehlikesinin bulunmadığını ve tedavi altında tutulduğunu ifade etti.

İranlı mültecinin sığınma başvurusunun reddedildiği için böyle bir eyleme kalkıştığı öğrenildi.

Protestolar sırasında Bern Kantonu tarafından kurulan merkezde tutulan sığınmacıların durumuna dikkat çekilerek baş vurularının reddedilmesi de kınandı.

Bern makamları ve Devlet Göçmenlik Sekreterliği (SEM) temsilcileri tarafından Temmuz ayı başlarından beri yaklaşık 60 mültecinin sığınma başvurusunun reddedildiği ve kantondaki üç geri dönüş merkezinde tutuldukları ifade edildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli