Rûdaw Genel Müdürü Ako Muhammed, Putin’in Özel Temsilcisi Bogdanov ile görüştü

Erbil (Rûdaw) – Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed, Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve Devlet Başkanı Putin'in Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü (16-02-2022) Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmede, Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi durum, medyanın durumu, Suriye ve Rojava’daki gelişmeler ele alındı.

Rûdaw Medya Grubu’nun çalışmalarından övgü ile söz eden Bogdanov, Rûdaw ofisinin Moskova’da bulunmasından memnuniyet duyduklarını, Rusya genelindeki faaliyetlerini genişletmesini istediklerini dile getirdi.

Mihail Bogdanov ayrıca, Rus kurum ve kuruluşların Rûdaw Medya Grubu ile irtibat halinde olmasını ve ilişkilerin geliştirilmesini arzuladığını söyledi.

Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed de Rûdaw Araştırmalar Merkezi tarafından hazırlanan bazı yazılı materyal ve araştırmaları Bovdanov’a sundu.

Muhammed, “Ukrayna ile yoğun bir gerilimin yaşandığı bir dönemde üst düzey Rus yetkililer tarafından karşılanmak çok anlamlıdır ve bu Rûdaw’ın değerini, gücünü gösteriyor” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e en yakın isimlerden biri olan Bogdanov, Kremlin’in Ortadoğu Özel Temsilciliğini yapıyor. Tecrübeli diplomat, geçmişte de birkaç kez Irak ve Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret etmişti.