Fotoğraf galerisi

21-01-2023
16 Photos

Nashville - ABD'nin Tennessee eyaletinin başkenti olan Nashville’de Kent Meclisi, kentte bulunan Kürtlerin tarihini anlatan “Nashville'deki Amerikalı Kürtler” adlı bir tabela yerleştirilmesine karar verdi.

Nashville’deki Salahaddin Merkezi önüne konulan tabela için düzenlenen törene Kürt diasporası, Nashville Belediye Başkanı ve kentin idari yetkilileri katıldı.

Tabela, Kürt toplumunun şehrin tarihi ve kültürüne katkılarını ve önemini takdir etmek amacıyla konulan tarihi bir işaret anlamına geliyor.

 “Küçük Kürdistan” diye adlandırılan Nashville'e Kürtlerin yerleşmesi 1970’li yıllara denk geliyor. Nashville'de, resmi olmayan istatistiklere göre 15 ila 17 bin Kürt yaşıyor.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ABD Temsilcisi Bayan Sami Abdurrahman, “Kuzey Amerika'da Kürt diasporasını tanıyan ilk tarihi işaret olan bu tabela için Nashville halkını ve yönetimini takdir ediyoruz. Son 50 yıldır Nashville'i yurt edinen Amerikalı Kürtler, kentin ekonomisine olduğu kadar sosyal ve kültürel yaşamına da büyük katkılarda bulundular” dedi.

Abdurrahman, “Nashville'e gelen ilk nesil Kürtler, yeni bir kültürle bütünleşirken yanlarında dayanıklılık, umut ve cesaret getirdiler. İkinci ve üçüncü kuşaklar ise artık şehrin ekonomik gelişimine katkıda bulunuyor ve Kürt mutfağının, müziğinin, inancının ve mirasının lezzetlerini paylaşıyorlar. Nashville'deki, Kürt-Amerikan diasporasıyla gurur duyuyoruz ve onları tüm göçmen toplulukların karşılaştığı zorlukların üstesinden geldikleri için kutluyoruz” ifadesini kullandı.

Foto: Diyar Kurda / Rûdaw