Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed, Çin'deki Dünya Medya İşbirliği Forumu'na katıldı

20-10-2023
Rûdaw
Etiketler Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed Çin Pekin Dünya Medya İşbirliği Forumu Kuşak ve Yol Girişimi projesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed, Çin'in başkenti Pekin’de düzenlenen Dünya Medya İşbirliği Forumu'na katıldı.

Forum için düzenlenen açılış törenine Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed’in yanı sıra Çin Halk Günlüğü gazetesinin başyazarı Yu Shanoling ile Kuşak ve Yol Medya Girişimi Merkezi İcra Direktörü Farouk Boure ve ünlü Fransız fotoğrafçı Jan Laima da katıldı.

Dünya Medya İşbirliği Forumu 19 Ekim'de Pekin'de başladı. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce medya ajansının katıldığı forumda, medya çalışmaları ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in 2014 yılında duyurduğu Kuşak ve Yol Girişimi projesi tartışılacak.

Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed forum dolayısıyla bulunduğu Pekin’de, Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organı olan Çin Halk Günlüğü Genel Yayın Yönetmeni Tu Jin’in de aralarında bulunduğu dünya çapındaki birçok medya kuruluşunu yöneticileriyle bir araya geldi.

Ako Muhammed dünya medya ajanslarının yetkilileriyle, Rûdaw Medya Ağı ile medya ajansları arasında işbirliği kurulması konusunda görüşmelerde bulundu.

Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü ayrıca; Küba merkezli Latin Amerika Haber Ajansı'nın Genel Yayın Müdürü Luis Enrico Gonzalez Acusta, Laos Haber Ajansı Genel Müdürü Zunglur Duangsavani, BAE Haber Ajansı Genel Müdürü ve Abu Dabi'deki Dünya Medya Kongresi Komitesi Başkanı Mohammed Jalal Raisi ile bir araya geldi.

Çin Halk Günlüğü gazetesi günlük üç milyon adet basılıyor ve dijital alanda 12 dilde yayınlanıyor. Sosyal medya platformlarında 280 milyon izlenme sayısına sahip olan gazetenin 10.000 çalışanı bulunuyor. Rûdaw Medya Ağı’nın Çin Halk Günlüğü ile işbirliği anlaşması bulunuyor.

Konferansta Çinli yetkililer, Kuşak ve Yol Girişimi projesi kapsamında dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle yaptıkları projeleri tartışarak.

Çinli medya yetkilileri projenin ülkelere yardım etmek yerine onları Çin'e borçlandıracağı yönündeki tüm girişimleri "yalan haber" olarak nitelendirdi. Çinli yetkililer, projenin dünya çapında ülkelerle ticaret yolları inşa etmeye ve bu ülkelerde yüzbinlerce insana iş alanı yaratmaya yol açacağına dair birçok veri paylaştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli