Pompeo: Türkiye'nin hâkimiyetindeki bölgelerde etnik temizlik olmayacak

21-10-2019
Rûdaw
Etiketler ABD Rojava Türkiye Mike Pompeo
A+ A-

Haber Merkezi – ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo , Rojava’da Türkiye’nin hâkimiyetine geçecek bölgelerde etnik temizlik girişimlerinin olmayacağını savundu.

Geçtiğimiz Perşembe günü ABD ile Türkiye arasında Ankara’da imzalanan 13 maddelik ateşkes mutabakatına destek verdiklerini vurgulayan Pompeo, Türkiye yönetiminin etnik temizlik yapmayacağının taahhüdünü verdiğini söyledi.

ABC News’e konuşan Mike Pompeo, “Türkiye Yönetimi’nin başkan Trump’ın isteği dışında Suriye’ye girmesinin ardından ABD Başkan Yardımcısı ile Türkiye’yi ziyaret ettik. Orada ortak bir bildiri yayınladık ve çok sayıda insanın hayatını kurtardığımıza inanıyoruz. Şu ana kadar anlaşma olduğu gibi devam ediyor. Ancak daha yapılması gereken çok fazla iş var” dedi.

Türkiye’nin hakimiyeti altına alacağı bölgelerde etnik temizlik olmayacağını ifade eden Pompeo, “Bu konuyu açık bir şekilde Türkiye Cumhurbaşkanı’na anlattık. Anlaşmada bu hususa dair üç paragraf yer almaktadır ve Serê Kaniyê ve Gri Spi’de Türkiye’nin hakimiyeti altına giren diğer bölgelerde de bu teminatı güvence altına alınmıştır” diye konuştu.

Pompeo, ABD’nin ateşkes ile bölgede istikrarın sağlanmasını amaçladığını, bu sayede bölgedeki insanların koruma altına alınacağını öne sürdü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli