İsrail ordusu: 6 rehinenin cesedi bulundu

5 saat önce
Etiketler İsrail Hamas Gazze
A+ A-

Haber Merkezi – Gazze Şeridi'nde ateşkes için çabalar sürerken, İsrail ordusu Han Yunus'ta 6 rehinenin cansız bedenlerinin bulunduğunu açıkladı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 6 rehinenin cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.

Ordu, rehinelerin cansız bedenlerinin pazartesiyi salıya bağlayan gece Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunduğunu, rehinelerin ailelerine bilgi verildiğini belirtti.

İsrail ordusunun açıklaması öncesinde de bir Kibbutz yönetimi, 79 yaşındaki Avraham Munder'in öldürüldüğünü duyurdu.

Ordu, Munder'in yanı sıra Yagev Buchshtab, Yoram Metzger, Haim Peri, Alexander Dancyg ve Nadav Popplevell'in cesetlerinin bulunduğunu bildirdi.

İsrail medyasındaki haberlerde, beş erkek rehinenin yaşının 35 ile 80 arasında olduğu, ordunun daha önce bu rehinelerin öldüğünü ilan ettiği, Hamas tarafından kaçırıldıkları sırada hayatta oldukları aktarıldı.

İsrail tarafından verilen bilgilere göre Hamas'ın elinde halen 109 rehine bulunuyor.

Ancak bu rehinelerin çoğunun hayatta olmadığı tahmin ediliyor.

Hamas, geçen yıl 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıda binden fazla kişiyi öldürmüş, 253 kişiyi de kaçırmıştı. Esir takası sonucu bu rehinelerin bazıları serbest kalmış, birkaçı da İsrail ordusunun operasyonu ile kurtarılmıştı.

Bu saldırı sonrasında İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği askeri operasyonlarda öldürülen Filistinlilerin sayısı ise Hamas kontrolündeki Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre 40 bini aştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli