Musk'tan kendisine 'Cybertruck'ı hediye ettiğini iddia eden Çeçen lidere yanıt

Haber Merkezi - Elon Musk, Çeçen lider Kadirov'a 'Cybertruck' hediye ettiği iddiasını yalanladı. “Rus generale Cybertruck verdiğimi düşünecek kadar aptal mısınız?” dedi.

Amerikalı elektrikli araç üreticisi Tesla'nın sahibi Elon Musk, Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Özerk Yönetimi'nin Başkanı Ramazan Kadirov'a "Cybertruck" hediye ettiği iddiasını yalanladı.

"Aptal mısınız?"

Musk, konu hakkında kendisini eleştiren Amerikalı köşe yazarının X sosyal medya platformundaki paylaşımına cevap verdi.

Şirketi tarafından üretilen aracı Çeçen lidere hediye ettiğine ilişkin iddiaları yalanlayan Musk, "Cidden bir Rus generale Cybertruck verdiğimi düşünecek kadar aptal mısınız?" dedi.

Kadirov: Teşekkürler Musk!

Kadirov, üzerine makineli tüfek yerleştirilmiş "Cybertruck"ı sürerken çektiği videoyu Telegram sayfasından paylaş, Musk’ı Grozni'ye davet etmişti.

Kanalda yazdığı mesajda "Elon, teşekkür ederim! Grozni'ye gel, seni en değerli misafirim olarak karşılayacağım!" ifadelerini kullanan Kadirov, "Rusya Dışişleri Bakanlığımızın böyle bir seyahate karşı çıkacağını sanmıyorum" diye ekledi.

Kadirov, "Ve tabii ki özel askeri operasyonun tamamlanmasına katkıda bulunacak yeni icatlarınızı bekliyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Rusya'ya nasıl ulaştığı bilinmiyor

"Cybertruck"ın ithalat kısıtlamalarının bulunduğu Rusya'ya nasıl ulaştığı ise henüz bilinmiyor.

Cybertruck'ı üreten Tesla, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avrupa Birliği (AB) ve diğer Batılı ülkeler tarafından uygulanan kapsamlı yaptırımlar ve ihracat kontrolleri nedeniyle Rusya'ya elektrikli araçlarını ihraç edemiyor. Söz konusu yaptırımlar, Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'ya savaş açmasından bu yana yürürlükte bulunuyor.

Bir düzenleme de, AB'nin Rusya'ya değeri 50.000 eurodan (1.85 milyon Türk Lirası) fazla olan otomobillerin ihraç edilmesini yasaklamakta ki bu da genellikle bu fiyat eşiğini aşan pek çok Tesla modelini etkiliyor.