Kürt pilotun 3 hayali

20-05-2015
Deniz Serinci
Etiketler Kürt Pilot
A+ A-

Kopenhag (Rûdaw) – Kürt pilot Şıkar Mehdi’nin en büyük 3 hayalinin Kürdistan semalarında uçmak, Barzani’ye pilotluk yapmak ve IŞİD’i bombalamak olduğunu söyledi.

 

Çocukluk  hayali olan pilotluk olan Şıkar, Danimarka’da eğitimini tamamlayarak diplomasını aldı. Şimdi Kürdistan’a döneceği günü hayal ediyor.

 

17 yaşından beri Danimarka’da yaşayan Şıkar Mehdi, “Zagros Jet’te çalışıp ülkeme hizmet etmekten gurur duyarım. Ancak en büyük hayalim Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın pilotu olmak” diyor.

 

Ailesiyle birlikte Danimarka’ya yerleşen Şıkar’ın ilk işi Danca’yı öğrenmek olmuş.

 

Kürt pilot, küçükken Süleymaniye semaların bir Irak uçağı gördüğünü ve imrendiğini, o günden sonra hep  pilot olmak istediğini söyledi.

 

Hava akademisinde okurken savaş pilotu olmayı düşündüğünü Şıkar Mehdi, Danimarka’da bunun çok zor olduğunu bildiğini bu yüzden sivil uçak pilotluğunu seçtiğini dile getirdi.

 

IŞİD’le süren savaş konusunda da Kürt pilot, “Eğer ülkemin savaş pilotuna ihtiyacı varsa, hizmet etmeye hazırım. Peşmerge şimdi savaşta, ülkeyi koruyorlar. Hepimiz peşmerge olarak savaşamayız. Başka bir yolla da ülkeme hizmet edebilirim” dedi.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli