PAKURD: Barzani’nin arkasındayız!

20-05-2015
Rûdaw
Etiketler PAKURD İbrahim Halil Baran Atina PDK KDP
A+ A-

Atina (Rûdaw) – Partiya Kurdistanî (PAKURD), bağımsızlık ilanı konusunda Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin arkasında olduklarını duyurdu.

 

PAKURD’dan bir heyet, Kürtler ve Yunanistan arasındaki ilişkiyi geliştirmek, bağımsız Kürdistan için destek arayışı ve özellikle Kürt öğrencilerin dilbilim, arkeoloji ve tarih alanlarında eğitim almasını sağlamak üzere Atina’da temaslarda bulunuyor.

 

Heyet, Atina’da temsilcilikleri olan Kürt partilerini de ziyaret etti. 

 

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Atina Temsilciliği’yle yaptıkları görüşmeden sonra Rûdaw’a konuşan PAKURD Başkanı İbrahim Halil Baran, “Kürtler tarihi bir dönemeçten geçiyor, ya bağımsızlaşacak ya da yok edilecekler” dedi.


Baran, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Neredeyse 50 milyon nüfusu olan bir millet, daha fazla devletsiz yaşayamaz. Sykes Picot çöktü, sırada Sevr ve Lozan var. Kürt partileri, aralarındaki husumet ve ihtilafları bir tarafa bırakmalı ve bağımsızlık talebi etrafında birleşmeli. Artık Kürtler devletli mi olacak, devletsiz mi olacak tartışmasını bitirmeli ve Kürdistan devletinin kuruluşu için gün seçmeyi tartışmalıyız.”

 

Başkan Mesud Barzani’nin önceki gün Kürt partileriyle yaptığı toplantıda , “Arkamda durursanız, hemen bugün bağımsızlık ilan ederim” sözlerine de değinen Baran, şöyle konuştu:

 

“Kürdistan’ın kuzeyinden bu çağrıya ses veriyoruz, biz Kürdistan için bir taşı yerinden oynatan herkesin kardeşiyiz. Başkan Barzani’nin de sonuna kadar arkasındayız, yeter ki Mahabad’da düşen bayrağımızı tekrar ayağa kaldırsın. Şu an bağımsız Kürdistan’a dair tek umudumuz da o.”

 

PDK’nin Atina Temsilciliği’nden Omer Mihemed ise, “Kuzey Kürdistan’da bağımsızlıkçı bir sesin yükselmesi bizi heyecanlandırıyor. Kürt partileri bağımsızlık yolunda yakınlaşmalı ve el ele tutuşmalı” dedi.

 

Yunanistan’ın Kürdistan Bölgesi ile iyi ilişkiler geliştirdiğini söyleyen Mihemed, konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Kürdistan ve Yunan medeniyetlerinin tarihsel bir ilişkisi var. İki ülkenin dost ve müttefik olmak için neden çok. Ticaret başta olmak üzere birçok alanda ortaklık mümkün. Bu tarihsel dostluk sürmeli.” 

 

PAKURD heyetinin Yunanistan temasları Cuma günü sona erecek.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli