Ukraynalı komutan yardım istedi: Bunlar son saatlerimiz

Haber Merkezi – Mariupol kentinde bulunan Ukrayna ordusu 36’ıncı Tugay komutanlarından Sergiy Volina, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda dünya liderlerine yardım çağrısında bulundu. Volina, “Bunlar son günlerimiz hatta son saatlerimiz olabilir” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin 57’inci gününde çatışmaların yoğunlaştığı Mariupol kentindeki dünya liderlerine seslenen Ukraynalı komutan, yardım çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesabından bir video paylaşan 36’ıncı Tugay komutanlarından Sergiy Volina Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Ukrayna lideri Zelenskiy'i, ABD Başkanı Joe Biden'ı ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı etiketleyerek, ölümün eşiğine geldiklerini söyledi.

Rus ordusunun her konuda kendilerinden çok üstün olduğunu belirten Volina, “Bunlar son günlerimiz hatta son saatlerimiz olabilir. Düşman bizden 10 kat daha güçlü, hava hakimiyeti onların elinde” dedi.

Mariupol'deki Azovstal metalürji fabrikasına sığındıklarını anlatan Ukraynalı komutan, çok sayıda Ukrayna askerinin yaralı olduğunu ve aralarında sivillerin de bulunduğunu belirtti.

Ukraynalı komutan, “Tüm dünya liderlerinden yardım istiyoruz. Buradan çıkmamız ve üçüncü bir ülkeye götürülmemiz için destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya dün Mariupol'deki Ukraynalı askerlere silahlarını bırakarak teslim olma çağrısında bulunmuştu.