Mani Hüseyni: Norveç için hizmet ediyoruz ancak Kürdistan'ı unutmuyoruz

20-02-2023
Foto: Mani Hüseyni
Foto: Mani Hüseyni
Etiketler Norveç Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani Mani Hüseyni
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani’nin selam gönderdiği Norveç’te belediye seçimlerinde aday olan iki Kürt siyasetçiden Mani Hüseyni Başkan Neçirvan Barzani’nin mesajından büyük onur duyduklarını belirterek, "Norveç için hizmet ediyoruz, ancak ülkemiz Kürdistan’ı hiçbir zaman unutmuyoruz" dedi.

Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak üzere Almanya’da bulunan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt’in isteği üzerine Norveç'te belediye seçimleri için yarışan iki Kürt adaya videolu mesaj gönderdi.

İşçi Partisi’nin önde gelen isimlerinden olan son 20 yıldır çocuk, eşitlik, iş bakanlığı gibi birçok görevde yer alan Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, partilerinden üye olan 2 Kürt aday için Başkan Barzani'den mesaj göndermesini talep etti.

Bunun üzerine Neçirvan Barzani, Huitfeldt ile çektikleri videoda Norveç’te belediye seçimleri için aday olan Huda İmad ve Mani Hüseyni’ye gönderdiği mesajda, “Huda Hanım, buradan sen ve Kak Mani’ye selam ve saygılarımızı iletiyoruz. Umarım iyisinizdir ve size başarılar diliyorum. Kürtleri ve ülkenizi desteklemek için Norveç’te üzerinize düşeni yapın, çok teşekkürler. Hoşçakalan” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin selam gönderdiği iki Kürt adaydan Mani Hüseyni Rûdaw'a yaptığı açıklamada Barzani’ye teşekkür etti. Hüseyni şu ifadelere yer verdi:

“Başkan Neçirvan Barzani’nin ben ve arkadaşımız Huda’ya hitaben gönderdiği video ve selamı bizi çok onurlandırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Siyasetçiler olarak ülk önce ülkemiz Norveç için hizmet ediyoruz, ancak ülkemiz Kürdistan’ı hiçbir zaman unutmuyoruz, milletimiz için hizmet ediyoruz.”

Norveç’te eyalet meclisleri ve belediye seçimleri bu yılın Eylül ayında yapılması planlanıyor. İki Kürt isim Huda İmad  ve Mani Hüseyni Norveç İşçi Partisi’nden belediye başkanlığı için adaylığını koydu.

1995’te Erbil’de doğan Huda İmad, tarih alanında uzman olup aynı zamanda yazar. 28 yaşındaki İmad, İşçi Partisi'nin Akershus Belediyesi başkanlığı için adaylığını açıkladı.

1987’de Rojava’nın Qamişlo kentinde dünyaya gelen Mani Hüseyni ise 12 yaşından beri Norveç’te yaşıyor.

2006’da Norveç’in en büyük gençlik siyasi derneği olan ve Norveç İşçi Partisi'ne bağlı İşçi Gençlik Derneği'ne üye olan 36 yaşındaki  Hüseyni 2014’ten 2018’e kadar bu derneğin başkanlığını yaptı. Mani Hüseyni 2021’de gerçekleşen genel seçimlerde İşçi Partisi’nden Norveç Parlamentosuna seçildi.

Son 20 yılda Norveç’e sığınan Kürtlerin sayısında gözle görülür bir artış söz konusu. 1993’e kadar 2 bin civarı Kürdğün yaşadığı Norveç’te son yıllarda bu sayının 30 bine yükseldiği tahmin ediliyor.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli